WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Το γάλα πατάτας είναι γεγονός και προβλέπεται να κυριαρχήσει το 2022


JTeam

4 Φεβρουαρίου 2022

Το γάλα πατάτας είναι γεγονός και προβλέπεται να κυριαρχήσει το 2022
Popsugar
Είστε έτοιμοι να πιείτε πατάτα; Να μια ερώτηση που δεν περιμέναμε να κάνουμε.

Έχουμε δοκιμάσει γάλα αμυγδάλου, γάλα καρύδας, γάλα βρώμης. Όλα τους, εξαιρετικά. Οι πιο θαρραλέοι, έχουν τολμήσει και το γάλα αρακά. Τώρα, η βρετανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Waitrose, κυκλοφόρησε την ετήσια αναφορά τροφίμων και ποτών και προβλέπει ότι το νέο φυτικό γάλα που θα κυριαρχήσει, προέρχεται από πατάτες. Σωστά διαβάσατε.

«Έχουμε δει τη δημοτικότητα της σόγιας, του αμυγδάλου, της βρώμης, του αρακά τα τελευταία χρόνια. Ήρθε η σειρά του γάλατος πατάτας. Χαμηλό σε σάκχαρα και κορεσμένα λιπαρά, πρόκειται να κυριαρχήσει στα μενού των καφέ τους μήνες που θα ακολουθήσουν», τόνισε.

Γάλα πατάτας παράγει αυτήν τη στιγμή μία μόνο εταιρεία, η σουηδική DUG. Το προϊόν της αποτελείται από πατάτα (προφανώς), νερό, κραμβέλαιο, βιταμίνες, πρωτεΐνη αρακά και ίνες σικορέ.

Το συγκεκριμένο γάλα -ή ρόφημα, για να είμαστε πιο σωστοί- είναι μία εξαιρετική ιδέα, κυρίως διότι είναι φιλικό προς το περιβάλλον (το ανθρακικό του αποτύπωμα είναι πολύ χαμηλό) αλλά και υγιεινό, ενώ δεν περιέχει τα διασημότερα αλλεργιογόνα, λακτόζη, γάλα, σόγια, γλουτένη και ίχνη ξηρών καρπών. Σ’ αυτό θα βρούμε βιταμίνη D και B12, ασβέστιο και φυλλικό οξύ. Όσο για τη γεύση; Η DUG υποστηρίζει ότι είναι πεντανόστιμο και κρεμώδες – αυτό είναι καθαρά υποκειμενικό, ωστόσο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.