WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

4 προειδοποιητικά σημάδια ότι μπορεί να έχετε διαβήτη


Τζουλιάννα Καρνέζη

4 Μαρτίου 2022

4 προειδοποιητικά σημάδια ότι μπορεί να έχετε διαβήτη
Η διάγνωση του διαβήτη τύπου 2 μπορεί να αλλάξει ορισμένες πτυχές της ζωής σας, αλλά είναι μια κατάσταση που μπορείτε να διαχειριστείτε. Ωστόσο, το να μην γνωρίζετε ότι έχετε διαβήτη τύπου 2 - και, επομένως, να μην τον διαχειρίζεστε - μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ένα από τα πιο ενδεικτικά σημάδια ότι έχετε διαβήτη είναι τo υψηλότερο από το κανονικό επίπεδο γλυκόζης στο αίμα σας. Πριν όμως φτάσετε σε αυτό το σημείο, υπάρχουν προειδοποιητικά σημάδια που μπορούν να σας προτρέψουν να κάνετε το τεστ για διαβήτη.

Αυτά είναι τα προειδοποιητικά σημάδια ότι μπορεί να έχετε διαβήτη

Νιώθετε ότι πεινάτε και ότι είστε κουρασμένοι περισσότερο από το συνηθισμένο

Όταν τρώτε, το σώμα σας μετατρέπει την τροφή σε γλυκόζη, την οποία τα κύτταρα χρησιμοποιούν για ενέργεια. Όμως, για να μπορέσουν τα κύτταρα σας να χρησιμοποιήσουν τη γλυκόζη, χρειάζονται ινσουλίνη.

Εάν το σώμα σας δεν παράγει αρκετή ινσουλίνη - ή καθόλου - ή τα κύτταρα σας αντιστέκονται στην ινσουλίνη, η γλυκόζη δεν μπορεί να εισέλθει σε αυτά και αυτό σημαίνει ότι δεν θα έχετε ενέργεια και μπορεί να νιώθετε πιο κουρασμένοι και πιο πεινασμένοι από ό,τι συνήθως.

Μπορεί να ουρείτε πιο συχνά και να αισθάνεστε δίψα

Τα άτομα με διαβήτη τείνουν να ουρούν πολύ περισσότερο από τον μέσο όσο όρο- που συνήθως ουρεί τέσσερις έως επτά φορές σε 24 ώρες. Και φυσικά εάν ουρείτε πιο συχνά, απαιτούνται περισσότερα υγρά με αποτέλεσμα να διψάσετε περισσότερο.

Μπορεί να έχετε ξηροστομία και φαγούρα στο δέρμα

Δεδομένου ότι το σώμα σας χρησιμοποιεί υγρά για να παράγει περισσότερα ούρα από το συνηθισμένο, υπάρχει λιγότερη υγρασία για άλλα όργανα- όπως για το στόμα και το δέρμα.

Μπορεί να αντιμετωπίσετε θολή όραση

Ο φαύλος κύκλος της παραγωγής υπερβολικών ούρων και της δίψας έχει επίσης επίδραση στην όρασή σας. Όταν τα επίπεδα υγρών του σώματός σας αλλάζουν, θα μπορούσαν να κάνουν τους φακούς στα μάτια σας να διογκωθούν, προκαλώντας τους να αλλάξουν σχήμα και να χάσουν την ικανότητα εστίασης.

Εάν λοιπόν αντιμετωπίζετε όλα αυτά τα συμπτώματα είναι σημαντικό να κάνετε εξέταση για διαβήτη. Η έγκαιρη διάγνωση είναι το κλειδί για την αποφυγή νευρικών βλαβών, καρδιακών προβλημάτων και άλλων επιπλοκών.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.