WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι χειρότερες συμβουλές ευεξίας που βρήκαμε στο διαδίκτυο


Τζουλιάννα Καρνέζη

17 Ιουνίου 2022

Οι χειρότερες συμβουλές ευεξίας που βρήκαμε στο διαδίκτυο
Από νερό με λεμόνι μέχρι τη δίαιτα με βάση την ομάδα αίματος…ποια είναι η χειρότερη συμβουλή υγείας στο διαδίκτυο;

Με όλη τη ψευδοεπιστήμη που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, είναι δύσκολο να ξέρεις πια τι να φας. Ειδικά όταν ο κάθε Instagrammer που ενδιαφέρεται για το αβοκάντο νιώθει άνετα να δίνει συμβουλές υγείας (ακόμα και όταν είναι εντελώς λάθος).

Έτσι λοιπόν έψαξα και σας παραθέτω ίσως τις χειρότερες συμβουλές υγείας στο διαδίκτυο – μαζί με μερικά σημαντικά πράγματα που θα ήθελα να γνωρίζετε.

Λάθος συμβουλή νούμερο 1: Το σώμα μας χρειάζεται βοήθεια για να ρυθμίσει το pH του

Η αλήθεια: Το σώμα σας δεν χρειάζεται βοήθεια για να ρυθμίσει το pH του. Οι πνεύμονες, ο εγκέφαλος και οι νεφροί συνεργάζονται για να διατηρήσουν το pH σας τέλεια ισορροπημένο. Το σώμα σας είναι πλήρως ικανό να διαχειριστεί το pH του – διαφορετικά, θα ήσασταν νεκροί.

Ακόμη και μια πολύ μικρή αλλαγή στο pH του σώματός σας θα σας μεταφέρει στο νοσοκομείο. Αφιερώστε λοιπόν λιγότερο χρόνο ανησυχώντας για το pH των τροφίμων και περισσότερο χρόνο μαγειρεύοντας υγιεινά τρόφιμα που πραγματικά απολαμβάνετε να τρώτε.

Λάθος συμβουλή νούμερο 2: Το νερό με λεμόνι αποτοξινώνει το σώμα μας

H αλήθεια: Το νερό με λεμόνι δεν αποτοξινώνει το σώμα σας. Αντιθέτως μπορεί εάν το καταναλώσετε σε μεγάλες ποσότητες να διαβρώσει τα δόντια σας και αυτό οφείλεται στο κιτρικό οξύ. Ρωτήστε τον οδοντίατρό σας.

Επιπλέον, δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποστηρίζουν ότι το πόσιμο νερό με λεμόνι είναι αποτοξινωτικό.

Λάθος συμβουλή νούμερο 3: Οι υδατάνθρακες παχαίνουν

Η αλήθεια: Οι υδατάνθρακες δεν παχαίνουν. Αντί λοιπόν να κόψετε τους υδατάνθρακες απο τη διατροφή σας, κόψτε τις κακές συμβουλές υγείας και θα είστε πολύ πιο υγιείς. Απολαύστε το φαγητό χωρίς ενοχές. Η ζωή είναι καλύτερη χωρίς στερήσεις. Το να μην τρώτε ορισμένα τρόφιμα που σας αρέσουν, μπορεί επίσης να είναι ένας από τους λόγους που δεν αισθάνεστε ικανοποιημένοι μετά το φαγητό.

Λάθος συμβουλή νούμερο 4: Τα φρούτα παχαίνουν

Η αλήθεια: Τα φρούτα δεν παχαίνουν. Δεν υπάρχουν κακά φρούτα, όπως δεν υπάρχουν κακά τρόφιμα. Απολαύστε όλα τα φρούτα, ανεξάρτητα από την περιεκτικότητά τους σε ζάχαρη. Επίσης τα φρούτα είναι ιδανική επιλογή όταν έχετε λαχτάρα για γλυκό.

Λάθος συμβουλή νούμερο 4: Πρέπει να καθαρίζετε το σώμα σας

Η αλήθεια: Δεν χρειάζεται να καθαρίσετε το σώμα σας. Εξοικονομήστε τα χρήματα που θα ξοδεύατε σε μια αποτοξίνωση και κάντε ένα μάθημα μαγειρικής. Αυτή είναι μια πολύ καλύτερη επένδυση. Το σώμα σας δεν χρειάζεται περιοδικά καθαρισμό. Το έντερό σας δεν χρειάζεται «ξεκούραση».

Ο καλύτερος τρόπος για να είστε υγιείς είναι να αυξήσετε την πρόσληψη φυτικών ινών, προσθέτωντας βρώμη, σπόρους, ξηρούς καρπούς, όσπρια, φρούτα και λαχανικά στην καθημερινή σας διατροφή.

Λάθος συμβουλή νούμερο 5: Πρέπει να τρώτε περισσότερη πρωτεΐνη

Η αλήθεια: Το πιθανότερο είναι ότι δεν χρειάζεται να τρώτε περισσότερη πρωτεΐνη. Η πρωτεΐνη σε σκόνη δεν είναι πραγματική τροφή, ανεξάρτητα από το από ποια πλήρη τροφή είναι αρχικά φτιαγμένη.

Λάθος συμβουλή νούμερο 6: Αυτή τροφή θα κάψει το λίπος

Η αλήθεια: Δεν υπάρχουν τροφές που καίνε λίπος. Μην τρώτε τροφές με βάση το αν «καίνε λίπος». Τρώτε τροφές που σας δίνουν την ενέργεια που χρειάζεστε και που σας κάνουν να νιώθετε χαρούμενοι.

Εάν δυσκολεύεστε να ακολουθήσετε μια δίαιτα, να ξέρετε ότι δεν υπάρχει τίποτα κακό με εσάς (ή τη δύναμη της θέλησής σας). Φταίνε οι δίαιτες, όχι εσείς. Έφτασε η στιγμή να σταματήσετε να πιστεύετε ό,τι συμβουλές ευεξίας και υγείας διαβάζετε στο διαδίκτυο και τότε θα δείτε πως θα νιώθετε αλλά και θα είστε πιο υγιείς.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.