WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

4 καθημερινές συνήθειες που φαίνονται υγιείς, αλλά μπορεί να μην είναι


Τζουλιάννα Καρνέζη

23 Φεβρουαρίου 2023

4 καθημερινές συνήθειες που φαίνονται υγιείς, αλλά μπορεί να μην είναι
pexels
Είναι όλες αυτές οι λεγόμενες υγιεινές συνήθειες τόσο υγιεινές όσο νομίζετε;

Όταν πρόκειται για την υγεία δεν υπάρχει τέλος στον αριθμό των συνηθειών που μπορείτε να υιοθετήσετε. Αλλά η αλήθεια είναι πως όλες αυτές οι συνήθειες που φαίνονται τόσο υγιεινές μπορείτε τελικά να μην είναι. Πώς μπορείτε να το γνωρίζετε; Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε όλη την αλήθεια.

Καθαρίσετε το σώμα σας

Η ετυμηγορία: Μην το κάνετε.

Οι άνθρωποι συχνά κάνουν αποτοξίνωση για να διώξουν τις τοξίνες από το σώμα τους αλλά και για να βοηθήσουν στην επανεκκίνηση του μεταβολισμού με σκοπό την απώλεια βάρους. Όμως δεν πρέπει να ακολουθήσετε το παράδειγμά τους.

Με εξαίρεση κάποια βραχυπρόθεσμη, γρήγορη απώλεια, η έρευνα δεν μπόρεσε να αποδείξει σταθερά αποτελέσματα όσο αφορά τις αποτοξινώσεις. Επίσης το σώμα είναι μοναδικά σχεδιασμένο για να εξουδετερώνει και να αποβάλλει τις περισσότερες από τις τοξίνες στις οποίες εκτίθεστε καθημερινά, με αποτέλεσμα να μη χρειάζεται εξωτερική βοήθεια, εκτός από το να ακολουθείτε μια ισορροπημένη διατροφή και να γυμνάζεστε.

Μετράτε τις θερμίδες

Η ετυμηγορία: Μην το κάνετε

Η μέτρηση των θερμίδων μπορεί να είναι η ραχοκοκαλιά των εμπορικών προγραμμάτων απώλειας βάρους, αλλά δεν λειτουργεί. Είναι ένα ανακριβές μέτρο και μια διαδικασία που θα σας απογοητεύσει. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν απορροφούνται όλες οι θερμίδες με τον ίδιο τρόπο και δεν καίμε όλοι με τον ίδιο ρυθμό.

Αν και είναι καλή ιδέα να έχετε μια αίσθηση του πόσο τρώτε την ημέρα, η μέτρηση των θερμίδων με αυστηρό τρόπο μπορεί να ενθαρρύνει τη διαταραγμένη διατροφή και μια ανθυγιεινή σχέση με το φαγητό μακροπρόθεσμα.

Jenny.Gr
pexels

Ζυγίζεστε καθημερινά

Η ετυμηγορία: Εξαρτάται.

Επειδή οι μελέτες είναι μικτές, εξαρτάται από τους στόχους σας. Εάν προσπαθείτε να χάσετε ή να διατηρήσετε την απώλεια βάρους, οι μελέτες δείχνουν ότι το καθημερινό ζύγισμα μπορεί να βοηθήσει και στα δύο. Το μειονέκτημα; Το συχνό ζύγισμα για μερικούς μπορεί να γίνει εμμονικό και εξαιρετικά ανθυγιεινό. Απλώς να θυμάστε ότι το βάρος δεν σας λέει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το σώμα σας. Εάν αδύνατο σώμα δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και υγιές.

Λήψη συμπληρώματος ασβεστίου

Η ετυμηγορία: Εξαρτάται.

Εάν δεν λαμβάνετε επαρκές ασβέστιο από τη διατροφή σας, ένα θρεπτικό συστατικό που απαιτείται για την υγεία της καρδιάς και των οστών, τα συμπληρώματα μπορεί να σας βοηθήσουν να διασφαλίσετε ότι λαμβάνετε αρκετή ποσότητα. Όμως αυτό που είναι καλύτερο για εσάς, εφόσον είστε υγιείς, είναι να παίρνετε ασβέστιο από τη διατροφή και όχι από κάποιο συμπλήρωμα.

Δύο ομάδες που θα ωφεληθούν περισσότερο από τα συμπληρώματα ασβεστίου: Άνδρες και γυναίκες άνω των 50 ετών και άτομα που ακολουθούν μια vegan διατροφή. Όταν λαμβάνετε ασβέστιο, συμπληρώστε με βιταμίνη D3 και βιταμίνη Κ για να βοηθήσετε το σώμα σας να εναποθέσει το ασβέστιο στα οστά και όχι στις αρτηρίες. Όπως με οποιοδήποτε συμπλήρωμα, ρωτήστε τον γιατρό σας σχετικά με τη δοσολογία και τη μορφή που είναι η καλύτερη για εσάς.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.