WOMEN'S FORUM

Ο James Kaliardos στο Women's Forum "Είμαι Εδώ Για Εσένα" 2024: «You do you - Εσύ κάνεις τον εαυτό σου»


JTeam

19 Απριλίου 2024

James Kaliardos
James Kaliardos © Τζίνα Σκανδάμη, Λάμπρος Στοιχειός
Όσα ακούσαμε από τον παγκοσμίως διάσημο make-up artist και ιδρυτή του θρυλικού agency VISIONAIRE, James Kaliardos, στο Women's Forum «Είμαι Εδώ Για Εσένα» 2024, στο Μέγαρο Μουσικής.

Ο James Kaliardos, ένας από τους πιο διάσημους make-up artists παγκοσμίως με έδρα τη Νέα Υόρκη και ιδρυτής του θρυλικού agency VISIONAIRE, μίλησε στο Women's Forum «Είμαι Εδώ Για Εσένα» 2024, στο Μέγαρο Μουσικής για την έννοια της ομορφιάς και τη διαδρομή που αξίζει να διανύσει η κάθεμια μας ξεχωριστά με σκοπό να την ανακαλύψει ξανά.

Women's Forum 2024: Είμαι Εδώ για Εσένα

Μια μέρα για μας, για κάθε μία από μας. Σε μια ξεχωριστή ημέρα στο Μέγαρο Μουσικής, εργαζόμενες, φοιτήτριες, μητέρες, σκεπτόμενες γυναίκες με όνειρα και ανησυχίες συγκεντρώθηκαν για να παρακολουθήσουν το Women's Forum 2024: Είμαι Εδώ για Εσένα. Κορυφαίες προσωπικότητες από διαφορετικούς χώρους μοιράστηκαν προσωπικά βιώματα και οράματα, έδωσαν απαντήσεις σε θέματα που μας απασχολούν, πρότειναν τρόπους, “εργαλεία”, τεχνικές και ανέσυραν ιστορικά παραδείγματα, για να μας βοηθήσουν να προσεγγίσουμε την καθημερινότητα με μια άλλη οπτική. Κάθε ομιλία πρόσθετε ένα ακόμη «λιθαράκι» στην προσπάθειά μας να βρούμε ισορροπία ανάμεσα στις πολλαπλές προκλήσεις και τις προσωπικές ανάγκες μας.

Jenny.Gr
James Kaliardos © Τζίνα Σκανδάμη, Λάμπρος Στοιχείος

Όσα ακούσαμε στην ομιλία του James Kaliardos στο Women's Forum 2024: Είμαι Εδώ για Εσένα

  • Η ομορφιά έχει τη δική της γλώσσα, είναι σαν την πίεση, βγαίνει φυσικά από μέσα μας από τα συναισθήματά μας.

  • Δεν χρειαζόμαστε το μακιγιάζ για να είμαστε όμορφες. Η εσώτερη ομορφιά συνδέεται με την εξωτερική, αλλά σίγουρα αυτό δεν έχει να κάνει με το μακιγιάζ. Συνδέεται με την αίσθηση της πληρότητας και με την αυθεντικότητα κάθε γυναίκας.

  • Πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την ομορφιά για να ενδυναμώσουμε τον εαυτό μας; Δουλεύοντας με μερικές από τις πιο διάσημες και όμορφες γυναίκες στο κόσμο, ο James Kaliardos διαπίστωσε ότι, λόγω της ευαλωτότητας που δημιουργεί η έκθεση στο κοινό, οχυροποίησαν τον εαυτό τους κι έμαθαν να θαυμάζουν τον εαυτό τους σαν ένα έργο τέχνης. Έμαθαν να χρησιμοποιούν τον εαυτό τους σαν να είναι η ίδια τους η μούσα. Κι αυτό, επίσης δεν έχει να κάνει με την εξωτερική τους ομορφιά, ξεκινάει από μέσα τους.

  • Όποια κι αν είσαι, ό,τι κι αν κάνεις πρέπει να μάθεις θα έρθεις αντιμέτωπη με μια κριτική ή με μια άποψη που δεν ζήτησες. Μην την αφήνεις να «μπαίνει» μέσα σου.

  • Κοινωνικά, υπάρχει μια «υποχρέωση» οι γυναίκες να δείχνουμε πάντα τέλειες – όμως για να ανακτήσουμε την έννοια της ομορφιάς θα πρέπει να απομακρυνθούμε από αυτήν.

  • Να κοιτάξουμε μέσα μας βαθιά, να αντικρίσουμε ξανά τη στιγμή, που πριν από χρόνια, ανακαλύψαμε μέσα μας την ομορφιά για πρώτη φορά. Να θυμηθούμε πώς μας έκανε να αισθανθούμε, τις σκέψεις που κάναμε και να την εξερευνήσουμε εκ νέου.

  • Η ομορφιά είναι κάτι πολύ βαθύτερο από τα προϊόντα μακιγιάζ, αλλά είναι βέβαιο επίσης ότι δεν μπορεί να συγκριθεί με εικόνες που έχουν υποστεί επεξεργασία και δεν αποτυπώνουν μια πραγματική μορφή ομορφιάς.

  • «You do you»: Εσύ κάνεις τον εαυτό σου. Δεν μπορείς να συγκριθείς με κανέναν άλλο άνθρωπο σε αυτό το σύμπαν.