CELEBRITIES

Joaquin Phoenix: «Δεν θα αναγκάσω το παιδί μου να γίνει vegan»


The Jennettes

8 Ιουνίου 2021

Joaquin Phoenix: «Δεν θα αναγκάσω το παιδί μου να γίνει vegan»
Ο Joaquin Phoenix, γνωστός για τις περιβαλλοντικές ακτιβιστικές του δράσεις, αλλά και ό,τι ακολουθεί εδώ και χρόνια μια αυστηρή vegan διατροφή, θα αφήσει το παιδί του να κάνει τις δικές του επιλογές στη ζωή.

Ο Joaquin Phoenix, γνωστός για τις περιβαλλοντικές ακτιβιστικές του δράσεις, αλλά και ό,τι ακολουθεί εδώ και χρόνια μια αυστηρή vegan διατροφή, όπως λέει, θα αφήσει το παιδί του να κάνει τις δικές του επιλογές στη ζωή.

Πολλοί είναι οι διάσημοι που ακολουθούν μια vegan ή vegetarian διατροφή και έναν πιο eco-friendly τρόπο ζωής. Χρησιμοποιούν τη φωνή τους για να μιλήσουν για θέματα που αφορούν τον πλανήτη και την σωτηρία του, να ενημερώσουν και να παροτρύνουν τον κόσμο να βρει και να ακολουθήσει πιο βιώσιμες επιλογές. Ένας από αυτούς είναι ο Joaquin Phoenix!

Ο Phoenix έχει προηγουμένως ευαισθητοποιήσει τον κόσμο σχετικά με την αλλαγή του κλίματος και την κακοποίηση ζώων, ενώ ενθαρρύνει διαρκώς τους θαυμαστές του να στραφούν σε έναν vegan τρόπο ζωής.

Ο νικητής του Όσκαρ, λέει στην εφημερίδα του Ηνωμένου Βασιλείου «The Times», σχετικά με το αν πρόκειται να μεταβιβάσει τον vegan τρόπο ζωής του στον γιο του, τον River, ότι θα τον αφήσει να λάβει τις δικές το αποφάσεις. 

jenny.gr

Ο Phoenix και η αρραβωνιαστικιά του Rooney Mara καλωσόρισαν το πρώτο τους μωρό πέρυσι, ονομάζοντάς τον μετά τον αδελφό του Phoenix, ο οποίος πέθανε το 1993. 

«Ελπίζω να είναι, αλλά δεν θα αναγκάσω την δική μου πίστη στο παιδί μου. Δεν νομίζω ότι είναι σωστό», λέει ο ηθοποιός. «Θα τον εκπαιδεύσω για την πραγματικότητα, τις αλυσίδες fast food και για όλα τα υπέροχα μικρά ζώα αγροκτήματος που διαβάζει στα παιδικά βιβλία, ότι αυτά είναι ένα hamburger».

«Άρα δεν πρόκειται να διαιωνίσω το ψέμα, αλλά επίσης δεν θα τον αναγκάσω να είναι vegan», προσθέτει ο Phoenix. «Θα τον στηρίξω. Αυτό είναι το σχέδιό μου».

Ο 46χρονος ηθοποιός συμμετείχε στην περσινή καμπάνια της Peta, καλώντας τον κόσμο να στραφεί στη vegan διατροφή: «Όλοι έχουν τη δύναμη να αλλάξουν τον κόσμο, ξεκινώντας από το τι τρώνε. Αλλάξτε τον κόσμο από την κουζίνα σας, γίνετε vegan», ενώ παράλληλα ήταν αυτός που παρακίνησε τους διοργανωτές των 77ων Χρυσών Σφαιρών να συμπεριλάβουν ένα vegan μενού για πρώτη φορά στην ιστορία των βραβείων.

jenny.gr

Τον ίδιο τρόπο με τον Phoenix ακολουθεί η σύντροφός του και μητέρα του παιδιού του, η ηθοποιός Rooney Mara, η οποία είναι επίσης vegan και προωθεί ενεργά έναν βιώσιμο τρόπο ζωής.

Σε μια ανοιχτή επιστολή στο πλαίσιο της εκστρατείας για την Ημέρα της Μητέρας του Farm Sanctuary τον περασμένο μήνα, η Mara, 36 ετών, μίλησε για τη ζωή ως νέα μαμά, αλλά και για τις μητέρες του ζωικού βασιλείου.

«Ως νέα μαμά, η Ημέρα της Μητέρας έχει μια ιδιαίτερη σημασία φέτος. Η ανατροφή του μωρού μας, του River, άνοιξε την καρδιά μου σε μια ολόκληρη νέα ζωή γεμάτη ελπίδα και περισσότερη αποφασιστικότητα από ποτέ να δημιουργήσουμε έναν πιο ευγενικό και πιο βιώσιμο κόσμο», έγραψε η Mara.

«Αισθάνομαι τόσο τυχερή που μπόρεσα να αναθρέψω τον γιο μου με όλους τους τρόπους που η φύση ήθελε», συνέχισε, «και εύχομαι όλες οι μητέρες στο ζωικό βασίλειο να βιώσουν αυτόν τον ιερό μητρικό δεσμό με τα μικρά τους, χωρίς εκμετάλλευση από τον άνθρωπο».

Δείτε ακόμη: Ένας 16χρονος vegan έχει τρελάνει το instagram με τις δημιουργίες του

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.