CELEBRITIES

Κάποιος έδωσε (πολλά) λεφτά για ένα κομμάτι από τη «καταραμένη» τούρτα της Νταϊάνα και του Καρόλου


The Jennettes

12 Αυγούστου 2021

Κάποιος έδωσε (πολλά) λεφτά για ένα κομμάτι από τη «καταραμένη» τούρτα της Νταϊάνα και του Καρόλου
Ξυπνήσατε ποτέ κάποια μέρα και αναρωτηθήκατε πώς θα ήταν να έχετε στην κατοχή σας ένα κομμάτι τούρτας 40 χρόνων; Όχι; Λοιπόν, ένα τέτοιο κομμάτι από την γαμήλια τούρτα του πρίγκιπα Καρόλου και της Diana μόλις πουλήθηκε σε δημοπρασία για 1,850 λίρες!

Ξυπνήσατε ποτέ μια μέρα και αναρωτηθήκατε πώς θα ήταν να έχετε στην κατοχή σας ένα κομμάτι τούρτας 40 χρόνων; Όχι; Λοιπόν, ένα τέτοιο κομμάτι από τη γαμήλια τούρτα του πρίγκιπα Καρόλου και της Diana μόλις πουλήθηκε σε δημοπρασία για 1,850 λίρες! Ναι, καλά ακούσατε.

To κομμάτι έχει βάρος σχεδόν 700 γραμμάρια και -σύμφωνα με τη βασιλική παράδοση- δεν είναι τίποτα ιδιαίτερo, παρά ένα κομμάτι κέικ φρούτων. Μιλάμε για θράσος.

Το κομμάτι που σερβιρίστηκε στον «γάμο του 20ου αιώνα» χαρίστηκε αρχικά στη Moya Smith, μέλος του νοικοκυριού της Βασίλισσας Μητέρας στο Clarence House, η οποία τη διατήρησε με μεμβράνη και την ετικέτα: «Απαιτεί φροντίδα - Γαμήλια τούρτα του πρίγκιπα Καρόλου και της Diana», υπογεγραμμένη και με ημερομηνία 29/7/81

Το 2008 η οικογένεια της Smith το πούλησε σε έναν συλλέκτη, μέχρι και σήμερα, που έγινε και πάλι διαθέσιμο για πώληση όταν την απέκτησε ο Gerry Layton, ένας επιχειρηματίας από το Leeds.

Το πραγματικά εντυπωσιακό όμως, ήταν το ενδιαφέρον του κόσμου: Η αρχική εκτίμηση ήθελε το κομμάτι να πωληθεί για περίπου 500 λίρες, όμως εξαιτίας της συμμετοχής το ποσό σχεδόν διπλασιάστηκε.

Και όλα αυτά για ένα κομμάτι τούρτας. Πολλοί θα αναρωτιούνται, και εύλογα: «Γιατί;». Γιατί να δώσεις λεφτά για ένα φαγητό 40 χρόνων που δεν τρώγεται; Πιθανότατα γιατί έχει σχέση με την πριγκίπισσα Diana και ό,τι έχει σχέση με εκείνη, τραβάει τον κόσμο σαν μαγνήτης.

Ταυτόχρονα αποτελεί ένα είδος κειμηλίου, καθώς είναι διακοσμημένο με το βασιλικό οικόσημο σε κόκκινο, χρυσό και μπλε χρώμα και απεικονίζει ένα λιοντάρι και έναν μονόκερο. 

Παρόλα αυτά, δεν παύει να αποτελεί κομμάτι μιας «καταραμένης» τούρτας 40 χρόνων, μιας τούρτας που σερβιρίστηκε σε έναν γάμο που το μόνο που έφερε ήταν πόνο και δυστυχία. Εμείς, πάντως, μάλλον θα αγοράζαμε κάτι πιο φρέσκο και σίγουρα πιο αισιόδοξο.

Πηγή cover: Instagram

Δείτε ακόμη: 9 ασυνήθιστες παραδόσεις για τα μωρά της βασιλικής οικογένειας που δεν γνωρίζαμε πως υπάρχουν

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.