CELEBRITIES

«Μας εξευτέλισαν»: Το σεξιστικό σκίτσο που έκανε τη Reese Witherspoon να κλάψει


Στεφανία Παπαδημητρίου

30 Αυγούστου 2021

«Μας εξευτέλισαν»: Το σεξιστικό σκίτσο που έκανε τη Reese Witherspoon να κλάψει

Επειδή οι γυναίκες του Hollywood δεν αντιμετωπίζουν αρκετό σεξισμό ως ηθοποιοί, λίγη κριτική για τις ηγετικές τους ικανότητες είναι ακριβώς αυτό που τους λείπει. Η Reese Witherspoon το γνωρίζει από πρώτο χέρι.

Το feminist icon της βιομηχανίας του κινηματογράφου. Ως Elle Woods, κατέρριψε τα στερεότυπα γύρω από τις ξανθιές. Διεκδίκησε ρόλους με περισσότερο νόημα, όμως όταν είδε πως κανείς δεν της έδινε σημασία, πήρε την κατάσταση στα χέρια της. Ίδρυσε τη δική της εταιρεία παραγωγής και κάνει τη διαφορά. Και περιοδικό την εξευτέλισε, για αυτόν ακριβώς το λόγο. 

Στο podcast We Are Supported By, μίλησε για την υποτίμηση που δέχθηκε όχι μόνο η ίδια, αλλά κι άλλες συνάδελφοί της.

«Είχα ξεκινήσει μία εταιρεία με ρούχα. Η Gwyneth (Paltrow) τα πήγαινε πολύ καλά με την Goop. Η Blake Lively είχε επιχείρηση, η Jessica Alba είχε επιχείρηση, και δημιούργησαν ένα καρτούν – καρικατούρα με όλες μας», είπε. «Μας σχεδίασαν με τουαλέτες και είχαν μεγεθύνει τα κεφάλια μας, η Jessica κρατούσε ένα σίδερο, εγώ μία ηλεκτρική σκούπα. Ήταν τόσο προσβλητικό που ξέσπασα σε κλάματα».

Μπορεί το περιοδικό που δημοσίευσε το σκίτσο να ζήτησε συγγνώμη, όμως είχε ήδη προκαλέσει μεγάλο κακό. «Δε μιλάω για 10 χρόνια πριν. Μιλάω για το 2015, όταν αποφασίσαμε να γίνουμε επιχειρηματίες, να κάνουμε το βήμα, να επενδύσουμε τα χρήματά μας, το χρόνο μας, τη φήμη μας και να προσπαθήσουμε να κάνουμε αυτό που έκαναν ο George Clooney, o Robert De Niro – και μας εξευτέλισαν για αυτό. Το μήνυμα που έστειλαν στα μικρά κορίτσια ήταν: "Αν είσαι πετυχημένη στον τομέα σου, δεν μπορείς να πετύχεις σε άλλον"», είπε.

Τώρα, η Reese Witherspoon ελπίζει να δει περισσότερες γυναίκες στο τιμόνι εταιρειών. Η ίδια, όπως αποκάλυψε, ίδρυσε τη δική της επειδή ήθελε να πει τις ιστορίες που οι άνδρες παραγωγοί της στερούσαν.

«Βρήκα το σκοπό μου ξεκινώντας να εκτιμώ τις γυναίκες ως δημιουργούς, βοηθώντας να χρησιμοποιήσουν τη φωνή τους – και ο σκοπός, βέβαια, είναι κάτι που αλλάζει όσο μεγαλώνεις. Πρέπει να συνεχίζεις να βελτιώνεσαι. Πρέπει να εξελίσσεσαι διαρκώς», είπε. «Πρέπει να κοιτάξεις τα media και να αναζητήσεις τη θέση ηγεσίας που θέλεις. Επειδή εγώ αυτό κάνω εδώ και 30 χρόνια. Ξέρω πολλά, αλήθεια θέλω να βοηθήσω τη νέα γενιά γυναικών, τη δική μου γενιά που δεν της έχει συμπεριφερθεί καλά ο χώρος».

πηγή φωτογραφίας: Instagram

Δείτε ακόμη: 10 διάσημοι που έγιναν εκατομμυριούχοι

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.