CELEBRITIES

Ο λόγος που Michaela Coel απέρριψε συμφωνία 1 εκατ. δολαρίων από το Νetflix


The Jennettes

21 Σεπτεμβρίου 2021

Ο λόγος που Michaela Coel απέρριψε συμφωνία 1 εκατ. δολαρίων από το Νetflix
H Coel είχε προηγούμενα με την πλατφόρμα. Χάρη σ’ αυτήν έγινε γνωστή, μάλιστα, με το πρώτο μεγάλο της project, Chewing Gum, ενώ αργότερα εμφανίστηκε σε βραβευμένο με Emmy επεισόδιο του Black Mirror. Γιατί λοιπόν είπε όχι στη συμφωνία;

Την Κυριακή, η Michaela Coel έγινε η πρώτη μαύρη γυναίκα που βραβεύθηκε με Emmy Καλύτερου Σεναρίου, για τη σειρά I May Destroy You – την οποία όχι μόνο έγραψε, αλλά σκηνοθέτησε και ήταν η πρωταγωνίστρια.

Μετέφερε τη σεξουαλική της κακοποίηση στη μικρή οθόνη και αποτύπωσε σε 12 επεισόδια όσα βίωσε.

Πίσω στο 2017 όμως, ενώ ετοίμαζε αυτό που αργότερα θα γινόταν πολυβραβευμένη σειρά, απέρριψε προσφορά ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων από το Netflix που, δικαίως, ήθελε να εξαγοράσει την ιδέα και να αναλάβει την παραγωγή.

H Coel είχε προηγούμενα με την πλατφόρμα. Χάρη σ’ αυτήν έγινε γνωστή, μάλιστα, με το πρώτο μεγάλο της project, Chewing Gum, ενώ αργότερα εμφανίστηκε σε βραβευμένο με Emmy επεισόδιο του Black Mirror. Γιατί λοιπόν είπε όχι στη συμφωνία; Ο λόγος βρίσκεται στα πνευματικά δικαιώματα.

Σύμφωνα με το Vulture, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής κλήσης που είχε με στέλεχος του Netflix, προσπάθησε να διαπραγματευθεί αρχικά το 5% των πνευματικών δικαιωμάτων, το οποίο έπεσε στο 2%, αργότερα στο 1% και, τελικά, στο 0,5%. Στην αρχή, δέχθηκε.

«Michaela; Απλώς θέλω να ξέρεις ότι είμαι περήφανη για εσένα», της είπε πριν το κλείσουν. «Κάνεις το σωστό». Και τότε, μέσα σε μία στιγμή, όλα άλλαξαν. «Θυμάμαι να σκέφτομαι “Μπαίνω σε λαγουδότρυπες στο κεφάλι μου, ο κόσμος με θεωρεί τρελή, γίνομαι περίεργη, σκοτώνω τους πράκτορές μου”. Και μετά μου είπε αυτό το πράγμα και συνειδητοποίησε πως δεν είμαι εγώ η τρελή. Αυτό είναι τρελό».

Όταν έμαθε πως το πρακτορείο της είχε συμφωνία με το Netflix και προσπαθούσε να την ωθήσει προς το μέρος του, αποφάσισε να διακόψουν κάθε συνεργασία. Το φθινόπωρο του 2017 ήρθε σε επαφή με παραγωγό του BBC, ο οποίος της έδωσε όλα όσα επιθυμούσε: Μία θέση στο τραπέζι της παραγωγής, πλήρη έλεγχο της δημιουργικής διαδικασίας και τα πνευματικά δικαιώματα της δουλειάς της.

Όπως φάνηκε, κινήθηκε σοφά.

«Σε έναν κόσμο που μας οδηγεί στο να κοιτάζουμε τις ζωές των άλλων για να δούμε πώς νιώθουμε για τον εαυτό μας και νιώθουμε την ανάγκη να βρισκόμαστε συνέχεια στο προσκήνιο και αυτό, στις μέρες μας, θεωρείται συνώνυμο της επιτυχίας», είπε στην ομιλία της μετά τη βράβευσή της την Κυριακή. Έπειτα, αφιέρωσε το Emmy της στα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης

πηγή φωτογραφίας: Instagram

Δείτε ακόμη:

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.