CELEBRITIES

Η Dakota Johnson μιλά για τη μητριαρχία και τη ζωή της: «Ηλικιακά είμαι κάπου ανάμεσα στα 48 και τα 26»


JTeam

30 Δεκεμβρίου 2021

Η Dakota Johnson μιλά για τη μητριαρχία και τη ζωή της: «Ηλικιακά είμαι κάπου ανάμεσα στα 48 και τα 26»
Getty Images
H Dakota Johnson ανήκει στη λίστα των πιο επιδραστικών γυναικών και για τον Φεβρουάριο, πρωταγωνιστεί στο τεύχος του ELLE UK. Μεταξύ άλλων, μιλάει για τα βήματά της στο Hollywood, για τη μητριαρχία αλλά και για τη μητρότητα, όπως τη βίωσε στην πολυαναμενόμενη ταινία The Lost Daughter.

Η Johnson αντιδρά στην εξουσία και σε οποιαδήποτε μορφή της που λαμβάνει καταπιεστικό ρόλο. Δεν της αρέσουν «οι χαζοί κανόνες ή οι άνθρωποι που τους εφαρμόζουν επειδή θέλουν απλά να γίνουν ηγέτες». Μέσα από τη συνέντευξη που δίνει στην Molly Creeden, η Dakota Johnson αποδεικνύει ξανά πως είναι μία από τις πιο γαλήνιες προσωπικότητες αυτή τη στιγμή στο Hollywood, που όμως ξέρει να λέει τα πράγματα με το όνομά τους και με τον μεγαλύτερο αυθορμητισμό.

Το χάρισμά της στην υποκριτική δεν προκαλεί εντύπωση αν κρίνουμε από τους διάσημους γονείς της, Melanie Griffith και Don Johnson, τη γιαγιά της, Tippi Hedren και τον πατριό της, Antonio Banderas. Μεγαλωμένη σε έναν «κινηματογραφικό» κόσμο, γνώριζε από νωρίς τι ήταν αυτό που ήθελε να κάνει στη ζωή της. Κι ίσως γι' αυτό το κάνει εξαιρετικά καλά.

Από το 2017, βγαίνει με τον Chris Martin των Coldplay και οι δυο τους προτιμούν να κρατούν τη σχέση τους μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας όποτε αυτό είναι εφικτό. Όπως δηλώνει: «Βγαίνουμε έξω κάποιες φορές αλλά δουλεύουμε τόσο πολύ που αφιερώνουμε περισσότερο χρόνο στο σπίτι και σε προσωπικές στιγμές. Τα περισσότερα πάρτι, γίνονται εκεί».

«Νομίζω ότι ηλικιακά, είμαι κάπου ανάμεσα στα 48 και τα 26»

Στα 32 της, η Dakota λέει ότι βρίσκεται στα όρια του να νιώθει νέα και από την άλλη, όχι και τόσο! «Νομίζω ότι είμαι ηλικιακά κάπου ανάμεσα στα 48 και τα 26. Έχω μια γεμάτη ζωή μέχρι σήμερα και πολλές από τις εμπειρίες μου τις έζησα όταν ήμουν μικρότερη, οπότε νιώθω μεγαλύτερη από ό,τι είμαι στην πραγματικότητα. Μπορεί να φαίνεται οξύμωρο αλλά πραγματικά διανύω μια περίοδο τόσο έντονης δουλειάς που το να πίνω τσάι και να βλέπω τηλεόραση, μου φαντάζει εξαιρετικά ελκυστικό».

Πέρυσι τον Οκτώβριο μιλούσαμε για τα γυρίσματα της αμερικανικής ταινίας που ξεκινούσαν στις Σπέτσες. Το The Lost Daughter έρχεται στο Netflix στις 31 Δεκεμβρίου και πρόκειται για μια δραματική ταινία που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Elena Ferrante και εκτυλίσσεται στην Ιταλία, (στην ταινία αντικαθίσταται από τις όμορφες Σπέτσες).

The Lost Daughter: Πώς ο ρόλος της στην ταινία τη βοήθησε να ανακαλύψει νέες πτυχές του εαυτού της

Η Leda (Olivia Colman) είναι μία μεσήλικη γυναίκα που κάνει διακοπές μόνη της και αναπολεί τις μέρες που ήταν στην αρχή της μητρότητας και της συζυγικής ζωής. Τον νεότερο εαυτό της υποδύεται η Jessie Buckley. Οι διακοπές της ανατρέπονται όταν στο νησί εμφανίζεται μία οικογένεια. Η Dakota Johnson υποδύεται τη Nina, τη νέα μητέρα που έρχεται και ανατρέπει τις ισορροπίες.

Το cast ολοκληρώνουν οι Dagmara Dominczyk, Peter Skarsgaard, Ed Harris και Jack Farthing. Αυτή που κλέβει την παράσταση όμως είναι η Maggie Gyllenhaal κι ας μην συμμετέχει ως ηθοποιός. Η ταινία Lost Daughter είναι το σκηνοθετικό της ντεμπούτο και το trailer μαρτυρά ότι πρόκειται για μία δεξιοτεχνική πρώτη προσπάθεια.

Σύμφωνα με τη Dakota: «Δεν συναντώ πολύ συχνά γυναικείους ρόλους σαν της Nina. Πρόκειται για τη γυναίκα που βρίσκεται ανάμεσα στον απαιτητικό ρόλο του να είσαι μητέρα και στις προσδοκίες που έχει ο κόσμος από αυτές». Η ίδια πείστηκε να δοκιμάσει τον συγκεκριμένο ρόλο από τη Gyllenhaal, η οποία της υπενθύμισε την παρουσία κι άλλων καθοριστικών γυναικών στη ζωή της».

Οι γυναίκες- ορόσημα στη ζωή της

Όπως προσθέτει:

«Δεν ξέρω αν έχεις νιώσει ποτέ την αίσθηση του να συναντάς μια γυναίκα και να βλέπεις πάνω της κομμάτια του εαυτού σου που δεν είχες ανακαλύψει πριν τη γνωρίσεις. Είναι σαν να ανατρέπονται όσα ήξερες μέχρι τότε για σένα και η Maggie είναι ξεκάθαρα μία από αυτές τις γυναίκες. Ψάχνει διαρκώς το αληθινό νόημα στη ζωή της».

Η Johnson ανακαλεί πολλές ακόμη τέτοιες επιδραστικές μορφές, όπως τη Sam Taylor-Johnson που την σκηνοθέτησε ως Anastasia στο 50 Shades of Grey, τη συμπρωταγωνίστρια της, Leslie Mann, στην επερχόμενη ταινία, Cha Cha Real Smooth, την ψυχαναλύτρια της που αποκαλεί «ηρωίδα», ακόμη και τη μητέρα του φίλου της στο Γυμνάσιο που έχει σημαντικό ρόλο μέχρι σήμερα στη ζωή της.

«Φυσικά και η μητέρα μου μάς έδωσε πολλή αγάπη αλλά κάποιες φορές χρειάζεσαι να πάρεις κάτι ακόμη από άλλες γυναίκες. Η συμμετοχή της στο The Lost Daughter αντανακλά την πραγματικότητα του πώς κάθε γυναίκα βιώνει τον ρόλο και την εμπειρία της μητρότητας στην αλληλεπίδραση της με τις υπόλοιπες», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τις προσδοκίες που είχε από τη συνεργασία της με την Olivia Colman, η Dakota αναφέρει: «Αναρωτιόμουν πώς θα εξελισσόταν αλλά αγαπήσαμε πραγματικά η μία την άλλη. Είναι τόσο στοργική, τόσο υποστηρικτική και επιδιώκει πάντοτε εξόδους για κρασί και συζήτηση».

Οι αντιδράσεις των γυναικών απέναντι στην ταινία, της προκαλούν έκπληξη. «Μερικές κλαίνε, άλλες θυμώνουν. Θεωρούν απαίσιο τον ρόλο της Leda». Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, η Johnson έκανε τις απαραίτητες συνδέσεις με τη δική της μητέρα και για το πώς κατάφερε να συνδυάσει τόσο ισορροπημένα την καριέρα με την ανατροφή τριών παιδιών.

«Έκανε δυνατά τα ακατόρθωτα. Ήταν γενναιόδωρη, δοτική, αγαπούσε χωρίς όρια. Ταυτόχρονα, ήταν εξαιρετική στη δουλειά της και τέλεια σύντροφος. Παράλληλα όμως, υπήρχαν και σκοτεινές στιγμές οπότε τίποτα δεν μπορεί να είναι συνεχώς τέλειο», προσθέτει.

Οι πτυχές και η συνεχής εξερεύνηση της Dakota Johnson τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο δεν έχουν τελειωμό. Οι δυναμικοί της ρόλοι, το ισορροπημένο και ήρεμο προφίλ που διαφυλάσσει τις ιδιωτικές της στιγμές, η πιστή αφοσίωση της στους ανθρώπους που έχει κοντά της, όλα μαζί συνθέτουν μια εκπληκτική προσωπικότητα που το κοινό θέλει μονίμως να ανακαλύπτει.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.