CELEBRITIES

«Οι άντρες έχουν γίνει σαν τις γυναίκες και υπάρχουν πολλά δειλά γονίδια»: Ο macho Sean Penn σε παραλήρημα τοξικής αρρενωπότητας


Κλέλια Φατούρου

29 Ιανουαρίου 2022

«Οι άντρες έχουν γίνει σαν τις γυναίκες και υπάρχουν πολλά δειλά γονίδια»: Ο macho Sean Penn σε παραλήρημα τοξικής αρρενωπότητας
Licorice pizza movie
Άλλη μία φορά που νιώσαμε άβολα με τον Sean Penn

Ο Sean Penn νιώθει μάλλον ότι ανήκει στους τελευταίος macho άντρες, ή παλαιάς κοπής αν μου επιτρέπετε, και αυτό τον ενοχλεί βαθύτατα.

Σε συνέντευξη που έδωσε για να προωθήσει την ταινία "Flag Day", στην οποία σκηνοθετεί την κόρη του Dylan, έκανε μία δήλωση που τη λες και αστεία μεν, αναμενόμενη δε από έναν άντρα σαν τον Sean Penn. «Οι άντρες έχουν γίνει σαν τις γυναίκες. Είμαι σε αυτή την ομάδα ανθρώπων που πιστεύει ότι οι άντρες της αμερικανικής κουλτούρας φέρονται πλέον σαν γυναίκες. Δεν πιστεύω ότι η αρρενωπότητα έχει να κάνει με το να είσαι άγριος ή να μην σέβεσαι τις γυναίκες. Αλλά δεν θεωρώ ότι πρέπει να είμαστε σαν αυτές, προκειμένου να είμαστε ίσοι».

Όταν του ζητήθηκε να εξηγήσει λίγο παραπάνω αυτά τα σχόλια, συνέχισε με ένα κρεσέντο σεξισμού απέναντι στους άντρες. «Έχω πολλές δυνατές γυναίκες στη ζωή μου που δεν βλέπουν την αρρενωπότητα ως δείγμα καταπίεσης. Νομίζω ότι υπάρχουν πολλά δειλά γονίδια που οδηγούν τους άντρες στο να παραδίδουν τα τζιν του και να βάζουν φούστες».

Να σημειώσουμε ότι κατά τη διάρκεια αυτών των δηλώσεων, δίπλα του καθόταν η κόρη του, Dylan, η οποία κοιτούσε με αμηχανία το κενό. Όπως κι εμείς όταν διαβάζαμε τα όσα είπε ο Sean Penn, που θεωρεί ότι είσαι δειλός όταν δεν φέρεσαι με macho τρόπο και δεν συμφωνείς με τους κανόνες της πατριαρχίας. Όταν έχεις αποδεχθεί τις θηλυκές πλευρές σου, είσαι τρυφερός, ευαίσθητος και δεν ακολουθείς την πεπατημένη των προηγούμενων γενιών.

Σε επίπεδο υποκριτικής, η τελευταία φορά που είδαμε τον Sean Penn ήταν στην ταινία του Paul Thomas Anderson, "Licorice Pizza", ενώ η ταινία Flag Day, την οποί σκηνοθετεί, έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ των Καννών τον περασμένο Μάιο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.

TAGS