CELEBRITIES

Samuel L. Jackson: «Θα έπρεπε να είχα πάρει Oscar. Εγώ γέμιζα τις θέσεις στα σινεμά»


JTeam

2 Μαρτίου 2022

Samuel L. Jackson: «Θα έπρεπε να είχα πάρει Oscar. Εγώ γέμιζα τις θέσεις στα σινεμά»
Splash News
Ο ηθοποιός αισθάνεται αδικημένος που όχι απλώς δε βραβεύθηκε ποτέ, αλλά υπήρξε υποψήφιος μόνο μία φορά

Ο Samuel L. Jackson δεν είναι χαρούμενος. Έχει παράπονα από την Ακαδημία Κινηματογράφου και θέλει να ξέρουμε πως θα έπρεπε να είχε κερδίσει ένα αγαλματίδιο, κάποια στιγμή στην καριέρα του.

Ο ηθοποιός πρόκειται να βραβευθεί με Τιμητικό Oscar φέτος, στην 94η τελετή απονομής, όμως έχει υπάρξει υποψήφιος μόνο μία φορά: Το 1995, στην κατηγορία Β’ Ανδρικού Ρόλου, για την ερμηνεία του στο Pulp Fiction του Quentin Tarantino. «Θα έπρεπε να το είχα κερδίσει», δήλωσε πρόσφατα στους New York Times.

Εκείνη τη χρονιά, μαζί με τον Jackson, υποψήφιοι ήταν οι Martin Landau για το Ed Wood, Chazz Palminteri για το Bullets Over Broadway, Paul Scofield για το Quiz Show και Gary Sinise για το Forest Gump. Το Oscar πήγε στον Landau.

Ο Jackson πρόσθεσε πως είχε μία ακόμη εξαιρετική ερμηνεία, στο Jungle Fever, για την οποία δεν κέρδισε ποτέ ούτε υποψηφιότητα. Δύο ηθοποιοί του Bugsy, ωστόσο, διεκδίκησαν τον βραβείο τότε.

«Η σύζυγός μου κι εγώ πήγαμε να δούμε το Bugsy. Θεέ μου! Πήραν υποψηφιότητα αυτοί κι όχι εγώ; Σαν τον Denzel Washington που ήταν απαράδεκτος αστυνομικός στο Training Day. Όλα τα τέλεια που έκανε σε κορυφαίους ρόλους, όπως ο Malcolm X; Όχι – θα το δώσουν σ’ αυτόν. Οπότε, μάλλον εκείνο θα έπρεπε να το είχα κερδίσει. Αλλά τα Oscars δεν βάζουν περισσότερα μηδενικά στον μισθό σου – το θέμα είναι να γεμίζεις τις θέσεις κι αυτό το έκανα καλά».

Ο ηθοποιός συνέχισε τονίζοντας πως η Ακαδημία Κινηματογράφου θα έπρεπε να δίνει σημασία στα εισιτήρια που κόβονται. Το δοκίμασε, βέβαια, το 2018, δημιουργώντας την κατηγορία δημοφιλέστερης ταινίας, αλλά μάλλον δεν πέτυχε. Ο Jackson θεωρεί ότι κακώς το άφησαν, και πως η ταινία με τα υψηλότερα κέρδη θα έπρεπε να βραβεύεται.

«Μα, με αυτό έχει σχέση ολόκληρος ο χώρος», τόνισε, ενώ υποστήριξε πως Oscar θα έπρεπε να λάβει και το Spider-Man: No Way Home φέτος, με κέρδη άνω των $1,8 δισεκατομμυρίων. «Έκανε αυτό που έκαναν πάντα οι ταινίες – έβαλε τον κόσμο σ’ ένα σκοτεινό δωμάτιο».

«Όλες οι ταινίες αξίζουν», πρόσθεσε.

«Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν επιτυχημένες καριέρες, αλλά κανείς δε θυμάται ατάκες από τους ρόλους τους. Εγώ είμαι ο τύπος που λέει πράγματα που τυπώνονται σε T-Shirts».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.