CELEBRITIES

Η Jane Campion απαντά στον μισογυνισμό του Sam Elliott για το Power Of The Dog ακριβώς όπως πρέπει


JTeam

14 Μαρτίου 2022

Η Jane Campion απαντά στον μισογυνισμό του Sam Elliott για το Power Of The Dog ακριβώς όπως πρέπει
Marc Piasecki/Getty Images
Με χιούμορ και ηρεμία, η σκηνοθέτιδα δε μάσησε τα λόγια της

Ο Sam Elliott κατέκρινε το Power Of The Dog, είπε ότι οι cowboys έμοιαζαν με strippers και δεν του άρεσαν «οι έμμεσες αναφορές στην ομοφυλοφιλία», ούτε η σκηνοθέτιδα Jane Campion που «τι διάολο ξέρει για τη Δύση;» εφόσον είναι από τη Νέα Ζηλανδία (και επειδή είναι γυναίκα). Τώρα, παίρνει την απάντηση που του άξιζε.

Η Campion, που για τη δουλειά της στην Εξουσία του Σκύλου κέρδισε υποψηφιότητα για Oscar, απάντησε άμεσα και καθόλου διπλωματικά στον ηθοποιό. Στο πλαίσιο των Βραβείων Directors Guild Of America, ρωτήθηκε για τα σχόλιά του - συγκεκριμένα για τις φράσεις «η ταινία ήταν σκ@τ@» και «κατακρεούργηση του αμερικανικού μύθου», αλλά και για το ότι, ως Νεοζηλανδή, δεν είχε καμία δουλειά να ασχοληθεί με τα western. Με χιούμορ και ηρεμία, δε μάσησε τα λόγια της.

«Συγγνώμη, ήταν λίγο B – I – T – C – H», είπε για τον Elliott. «Δεν είναι cowboy, είναι ηθοποιός».

Στη συνέχεια, συμπλήρωσε πως ορισμένα από τα κορυφαία western γυρίστηκαν από μη Αμερικανούς, σε τοποθεσίες εκτός των ΗΠΑ. Όπως αναφέρει το Deadline, αργότερα πρόσθεσε πως «πέτυχε διάνα το τρίπτυχο μισογυνισμού και ξενοφοβίας και ομοφοβίας». Δεν είχε και άδικο.

Σε αντίθεση με την ίδια, οι πρωταγωνιστές της ταινίας προτίμησαν να κρατήσουν μία πιο διπλωματική στάση. Τόσο ο Jesse Plemmons όσο κι ο Kodi Smit-McPhee παρέμειναν σιωπηλοί, ενώ ο Benedict Cumberbatch χαρακτήρισε τα σχόλια του Elliott «αλλόκοτα».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.