CELEBRITIES

O Benedict Cumberbatch διατίθεται να φιλοξενήσει Ουκρανούς πρόσφυγες: «Πρέπει να κάνουμε περισσότερα»


JTeam

14 Μαρτίου 2022

O Benedict Cumberbatch διατίθεται να φιλοξενήσει Ουκρανούς πρόσφυγες: «Πρέπει να κάνουμε περισσότερα»
Splash News
Ο ηθοποιός θέλει να κάνει ό,τι περισσότερο μπορεί και μας ενθαρρύνει να τον ακολουθήσουμε

O Benedict Cumberbatch αποφάσισε ότι δε θα μείνει αμέτοχος στην ανθρωπιστική κρίση που προκάλεσε ο πόλεμος. Έχοντας ήδη δείξει τη στήριξή του στην Ουκρανία, τώρα ανακοίνωσε πως θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα της βρετανικής κυβέρνησης «homes for Ukraine» για τους πρόσφυγες που θα αναζητήσουν καταφύγιο στην Αγγλία.

Μιλώντας στο κόκκινο χαλί πριν την τελετή απονομής των BAFTA – στην οποία υπήρξε υποψήφιος για βραβείο καλύτερου ηθοποιού για την ερμηνεία του στο Power Of The Dog – ζήτησε από όλους μας να βοηθήσουμε τους Ουκρανούς που έχασαν τα σπίτια τους, εξαιτίας της ρωσικής εισβολής.

Φορώντας κονκάρδα με την ουκρανική σημαία, είπε στο Sky News: «Είναι μία σοκαριστική στιγμή για να είσαι Ευρωπαίος, να απέχεις δύομισι ώρες με αεροπλάνο από την Ουκρανία, και είναι κάτι που μας βαραίνει όλους».

«Όλοι μας πρέπει να κάνουμε περισσότερα, από το να φοράμε απλά μία κονκάρδα. Πρέπει να κάνουμε δωρεές, να πιέσουμε τους πολιτικούς μας να συνεχίσουν να δημιουργούν κάποιου είδους καταφύγια για τους ανθρώπους που υποφέρουν. Όλοι μας πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε. Πρέπει να δωρίσουμε χρήματα… Έχει σημειωθεί αριθμός ρεκόρ εθελοντών που παίρνουν κόσμο στα σπίτια τους, ελπίζω να συμμετάσχω σ’ αυτό κι εγώ».

Το πρόγραμμα «homes for Ukraine» ενθαρρύνει τους Βρετανούς να φιλοξενήσουν στα σπίτια τους Ουκρανούς που χρειάζονται βοήθεια. Η κυβέρνηση θα τους παρέχει επίδομα 350 λιρών και η δράση ξεκινά από σήμερα, Δευτέρα 14 Μαρτίου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.