CELEBRITIES

Kanye West: Μετά από ρατσιστικό post, το Instagram επιτέλους τον μπλοκάρει για 24 ώρες


JTeam

17 Μαρτίου 2022

Kanye West: Μετά από ρατσιστικό post, το Instagram επιτέλους τον μπλοκάρει για 24 ώρες
Splash News
Ήταν δίκαιο, έγινε πράξη. Η Meta κατάλαβε πως ο Ye ξεπέρασε τα όρια

Απείλησε τον σύντροφο της πρώην συζύγου του; Ναι. Ανέβασε βίντεο στο οποίο τον αποκεφαλίζει; Ναι. Είπε δημόσια σε ποιο σχολείο πηγαίνουν τα παιδιά του; Ναι. Απορούσαμε γιατί το προφίλ το Kanye West παρέμενε ενεργό; Nαι. Τελικά, το Instagram τον έκανε ban για 24 ώρες, έπειτα από αναρτήσεις του σχετικά με την Kim, τον Pete Davidson και τον κωμικό Trevor Noah.

Τα posts του Ye παραβίαζαν τους όρους χρήσης της πλατφόρμας, εξαιτίας ρητορικής μίσους, εκφοβισμού και παρενόχλησης. Μέχρι αύριο δε θα μπορεί να ποστάρει, να σχολιάζει, ούτε να στέλνει μηνύματα. Ήταν δίκαιο, έγινε πράξη. Εκπρόσωποι της Meta δήλωσαν στο Page Six πως, αν δεν αλλάξει η συμπεριφορά του, θα ληφθούν επιπλέον μέτρα.

Χρησιμοποιώντας ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς για τον Noah, ο Kanye ανέβασε screenshot που τον περιέγραφε ως «Νοτιοαφρικάνο κωμικό». Η ανάρτηση που προκάλεσε αντιδράσεις, έγινε μετά τα σχόλια του πρώτου για το δράμα γύρω από το διαζύγιο και τα απανωτά posts στα social media.

Jenny.Gr

«Είναι τρομακτικό να βλέπεις αυτό που περνά η Kim και φέρνει στο φως όσα βιώνουν πολλές γυναίκες, όταν επιλέγουν να φύγουν», είπε o Noah στο Daily Show. «Αυτό που βλέπουμε, είναι πως μία από τις ισχυρότερες, μία από τις πλουσιότερες γυναίκες του κόσμου, αδυνατεί να ξεκόψει τον πρώην της, να τον κάνει να πάψει να της στέλνει μηνύματα, να πάψει να την κυνηγά, να πάψει να την παρενοχλεί».

Έπειτα, μίλησε για τη μητέρα του, την Patricia, η οποία υπέστη κακοποίηση και πολλοί κατηγόρησαν πως «αντιδρούσε υπερβολικά» σε όσα της έκανε ο πατριός του. Χρειάστηκε να γίνει απόπειρα δολοφονίας της, για να την πάρουν στα σοβαρά.

«Ως κοινωνία, πρέπει να αναρωτηθούμε μερικά πράγματα. Θέλουμε να καθίσουμε στην άκρη και να γίνουμε μάρτυρες ενός τροχαίου, όταν το βλέπαμε να έρχεται;», είπε στο κοινό του. Και είχε απόλυτο δίκιο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.