CELEBRITIES

H Emma Stone έρχεται στην Αθήνα για την πρεμιέρα της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου


JTeam

4 Απριλίου 2022

H Emma Stone έρχεται στην Αθήνα για την πρεμιέρα της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου
Instagram/ cinematologist_
Η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου «Βληχή» κάνει πρεμιέρα στην Εθνική Λυρική Σκηνή και η πρωταγωνίστρια της, Emma Stone έρχεται στην Αθήνα για να είναι παρούσα

Η αγαπημένη ηθοποιός, Emma Stone αναμένεται να έρθει στην Αθήνα για την πρεμιέρα της ταινίας, στην οποία θα πρωταγωνιστήσει ενώ το μεσαίου μήκους φιλμ παρουσιάζεται στο πλαίσιο του κοινού project της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και του ΝΕΟΝ «The artist on the composer».

Η παγκόσμια πρεμιέρα έχει προγραμματιστεί για τις 6 Μαΐου στην αίθουσα Σταύρος Νιάρχος στο ΚΠΙΣΝ ενώ μία ημέρα νωρίτερα, στις 5 του μηνός, η Stone θα συμμετέχει σε συνέντευξη Τύπου μαζίμε τον Γιώργο Λάνθιμο στην Εθνική Λυρική Σκηνή.

Η star θα πρωταγωνιστήσει στην επόμενη μεγάλου μήκους ταινία του Γιώργου Λάνθιμου. Στο «Poor Things» θα έχει δίπλα της τους Mark Ruffalo και Willem Dafoe ενώ είχε συνεργαστεί ξανά με τον Γιώργο Λάνθιμο στην οσκαρική ταινία, "The Favourite", για την οποία ο διάσημος Έλληνας σκηνοθέτης ήταν υποψήφιος στην κατηγορία για το Όσκαρ Σκηνοθεσίας.

Η «Βληχή» θα προβληθεί, συνοδεία μουσικών συνόλων, στις 6, 7 και 8 Μαΐου 2022 ενώ τον Φεβρουάριο του 2020, ο γνωστός σκηνοθέτης πραγματοποίησε τα γυρίσματα της στην Τήνο, με πρωταγωνιστές της Emma Stone και τον Γάλλο ηθοποιό Damien Bonnard. Ο ίδιος αποδέχθηκε την πρόταση που του έκαναν ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της ΕΛΣ Γιώργος Κουμεντάκης και η Διευθύντρια του ΝΕΟΝ Ελίνα Κουντούρη, υπογράφοντας την παραγωγή, το σενάριο και τη σκηνοθεσία.

Η «Βληχή» είναι μία ακόμη προσπάθεια να φέρει το κοινό πιο κοντά στην όπερα, ακόμα και αν δεν έχει παρακολουθήσει ξανά και περιμένουμε με μεγάλη αγωνία να γίνουμε θεατές της.

Γιώργος Λάνθιμος - The Artist on the Composer
Μια συμπαραγωγή της ΕΛΣ με τον Οργανισμό ΝΕΟΝ
6, 7, 8 Μαΐου 2022
Ώρες έναρξης: 18.00, 20.00, 22.00
Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος Εθνικής Λυρικής Σκηνής – ΚΠΙΣΝ

Παραγωγή, σενάριο, σκηνοθεσία: Γιώργος Λάνθιμος
Πρωταγωνιστούν: Έμα Στόουν και Νταμιάν Μπονάρ
Μουσική: Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ / Κνουτ Νίστεντ, Τόσιο Χοσοκάβα
Τσίμπαλο: Αγγελίνα Τκάτσεβα
Σενγκ: Γου Γουέι
Διεύθυνση χορωδίας: Αγαθάγγελος Γεωργακάτος
Με τη συμμετοχή του κουαρτέτου «Μαρία Κάλλας» και της Χορωδίας της ΕΡΤ
Σκηνικά: Άννα Γεωργιάδου
Κοστούμια: Άγγελος Μέντης
Χορογραφία: Χρήστος Παπαδόπουλος
Διεύθυνση φωτογραφίας: Θοδωρής Μιχόπουλος
Μοντάζ: Γιώργος Μαυροψαρίδης
Executive producer: Ρεμπέκα Σκίνερ
Παραγωγός: Ελένη Κοσσυφίδου
Επιμέλεια προγράμματος The Artist on the Composer: Γιώργος Κουμεντάκης (Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΕΛΣ) – Ελίνα Κουντούρη (Διευθύντρια ΝΕΟΝ)

Εισιτήρια: 10 ευρώ (το εισιτήριο στηρίζει το έργο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής)
Προπώληση: ticketservices.gr, Ταμεία ΕΛΣ – ΚΠΙΣΝ (2130885700, καθημερινά 09.00-21.00)

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.