CELEBRITIES

H Emma Heming μιλά πρώτη φορά για το πώς άλλαξε η ζωή της μετά τη διάγνωση του Bruce Willis με αφασία


JTeam

23 Μαΐου 2022

H Emma Heming μιλά πρώτη φορά για το πώς άλλαξε η ζωή της μετά τη διάγνωση του Bruce Willis με αφασία
Instagram/ emmahemingwillis. Bauer Griffin
«Βάζω τις ανάγκες της οικογένειάς μου πάνω από τις δικές μου κι αυτό δεν με κάνει ηρωίδα»

Η Emma Heming Willis πριν λίγο καιρό αποκάλυψε μέσω του Instagram ότι ο σύζυγός της, Bruce Willis, εγκαταλείπει την καριέρα του εξαιτίας της διάγνωσής του με αφασία, μια διαταραχή λόγου. Σε κοινοποίηση της δημοσίευσης είχε προχωρήσει και η πρώην σύντροφός του, Demi Moore, με την οποία ο ηθοποιός μέχρι σήμερα έχει πολύ καλές φιλικές σχέσεις.

H 43χρονη Emma αποφάσισε πρόσφατα να μιλήσει ανοιχτά για το πώς έχει επηρεαστεί η ζωή της μετά τη διάγνωση του Bruce. Όπως δήλωσε σχετικά στο The Bump:

«Παλεύω να βρω λίγο χρόνο για τον εαυτό μου. Βάζω τις ανάγκες της οικογένειάς μου πάνω από τις δικές μου, κι αυτό δεν με κάνει ηρωίδα. Η φροντίδα όλων των άλλων στο νοικοκυριό επηρέασε την ψυχική υγεία μου και συνολικά την υγεία μου χωρίς να βοηθήσει κανέναν άλλο στην οικογένειά μου».

Όπως πρόσθεσε: «Δεν με φροντίζω τέλεια, αλλά ξέρω ότι έχω κάποιες βασικές ανάγκες που πρέπει να ικανοποιήσω, και κυρίως να γυμναστώ. Αφιερώνω χρόνο, κατά τον οποίο μπορώ να αποσυνδεθώ και να κάνω κάτι που ξέρω ότι με κάνει να αισθάνομαι όμορφα. Θεωρώ σημαντικό να βρεις αυτό που σε κάνει να νιώθεις όμορφα και να ξεκινήσεις από εκεί».

Όσο για την καθημερινότητα με την οικογένειά της: «Τα κορίτσια φέρνουν πάρα πολλή αγάπη, γέλιο και ζωή στο σπίτι μας. Οικογένεια, για εμάς, σημαίνει να δημιουργείς αναμνήσεις. Δεν ξέρω αν έχουμε τις δικές μας συνήθειες ή παραδόσεις. Απλά, απολαμβάνουμε να περνάμε χρόνο μαζί, που ξέρουμε ότι είναι πολύτιμος και δεν τον θεωρώ δεδομένο».

Η σύζυγος του Bruce Willis μετά την ανακοίνωση για την δύσκολη κατάσταση της υγείας του, είχε ευχαριστήσει τους θαυμαστές του που έστειλαν τις ευχές τους μέσα από τα social media και είχε γράψει: «Η αγάπη σας, η στήριξή σας, η συμπόνοια σας και οι προσευχές σας βοηθάνε. Είμαι ευγνώμων. Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου».

Ο όρος της αφασίας αναφέρεται σε κάθε μερική ή ολική απώλεια γλωσσικών ικανοτήτων σε ενήλικες και παιδιά και γενικότερη ανικανότητα λόγου. Συνήθως οφείλεται διαταραχές των εγκεφαλικών αγγείων ή σε εγκεφαλικές βλάβες, ενώ η διάγνωση γίνεται με μαγνητική ή αξονική τομογραφία.

Στην περίπτωση της αφασίας το άτομο δεν μπορεί να μιλήσει, να αποδώσει το σωστό νόημα στις λέξεις, να κατανοήσει και πολλές φορές να διαβάσει. Στο πολύ νεαρό παιδί, του οποίου ο εγκέφαλος διατηρεί την πλαστικότητα του, επιτρέπεται μια ταχεία ανάληψη έστω και αν αυτή δεν είναι ολοκληρωμένη. Αυτό δεν συμβαίνει με τους ενήλικους, όπου η ανάληψη μπορεί να μην καταστεί δυνατή ή να μην είναι ολοκληρωμένη ή να μην είναι ταχεία.

Η θεραπεία της αφασίας ξεκινά από την εύρεση της αιτίας των συμπτωμάτων, τα οποία μπορεί να υποχωρήσουν φυσιολογικά ακόμη και χωρίς φαρμακευτική αγωγή, αν οφείλονται σε τραυματισμό που μπορεί να επουλωθεί.

Σε άλλες περιπτώσεις, όπως σ’ εκείνες ασθενών με Alzheimer, τα συμπτώματα της αφασίας εμφανίζονται προοδευτικά και η λογοθεραπεία είναι σχεδόν απαραίτητη.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.