CELEBRITIES

Ο Jimmy Kimmel ξεσπά για την τραγωδία στο Τέξας μ' έναν συνταρακτικό μονόλογο: «Αυτά είναι τα παιδιά μας»


JTeam

27 Μαΐου 2022

Ο Jimmy Kimmel ξεσπά για την τραγωδία στο Τέξας μ' έναν συνταρακτικό μονόλογο: «Αυτά είναι τα παιδιά μας»
Μέσα σε αυτή τη χρονιά μόνο, έχουν γίνει 27 σχολικοί πυροβολισμοί στις ΗΠΑ. «Πώς βγάζει νόημα κάτι τέτοιο; Αυτά είναι τα παιδιά μας. Είναι λάθος όλων μας», είναι μεταξύ των όσων δήλωσε ο Kimmel την Πέμπτη στην εκπομπή του

«Βιώνουμε ξανά μία ακόμη ημέρα πένθους σε αυτή τη χώρα». Με αυτά τα λόγια επέλεξε να ξεκινήσει τον λόγο του ο Jimmy Kimmel στην εκπομπή της Πέμπτης και φυσικά αναφερόταν στην ανείπωτη τραγωδία που σημειώθηκε πριν δύο μέρες στο Texas και συγκλόνισε όχι μόνο τις ΗΠΑ αλλά ολόκληρο τον κόσμο.

Προσπαθώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά του, ο Kimmel έκανε άμεση νύξη στην πολιτική και τη μετάθεση των ευθυνών. «Δεν θέλουν να μιλήσουν γι' αυτό. Γιατί ξέρουν τι έχουν κάνει. Και ξέρουν και τι δεν έχουν κάνει. Κι επίσης ξέρουν ότι αυτό είναι αδικαιολόγητο οπότε προτιμούν να το κρύβουν κάτω από το χαλί».

Ο τηλεπαρουσιαστής στη συνέχεια ικέτευσε τους Ρεπουμπλικάνους ηγέτες στο Texas, συμπεριλαμβανομένων των Greg Abbott, John Cornyn και Ted Cruz, να λάβουν άμεση δράση για μια αυστηρή νομοθεσία απέναντι στην ένοπλη βία.

«Αν η λύση σας απέναντι στα παιδιά που σφαγιάζονται, είναι οι ένοπλοι φρουροί, τότε δεν έχετε δώσει προσοχή στο τι συμβαίνει. Ένοπλος φρουρός υπήρχε και στο Buffalo, και στο Parkland, όπως και στην Uvalde. Υπήρχαν αστυνομικοί ένοπλοι στη σκηνή αλλά οι φόνοι είναι ακόμη σε εξέλιξη».

Απευθυνόμενος στον Cruz, o Kimmel δήλωσε: «Δεν πιστεύω ότι ο Ted Cruz δεν νοιάζεται για τα παιδιά. Αρνούμαι να πιστέψω ότι μένει ανεπηρέαστος από όλο αυτό. Είναι πατέρας. Είμαι σίγουρος ότι χθες πήγε για ύπνο με πόνο στο στομάχι. Είναι εύκολο να αποκαλείς κάποιον τέρας αλλά δεν είναι. Είναι άνθρωπος. Πολλοί άνθρωποι μπορεί να μη θέλουν να ακούσουν να το λέω αλλά είναι η αλήθεια».

«Οπότε γι' αυτό απευθύνομαι στον Ted Cruz, που είναι άνθρωπος και στον κυβερνήτη Abbott και σε όλους», συνέχισε: «Είναι ok να παραδεχτείτε ότι κάνατε λάθος. Στην πραγματικότητα, δεν είναι απλά ok. Είναι απαραίτητο να παραδεχτείτε ότι κάνατε λάθος όταν το λάθος σας σκοτώνει παιδιά της πολιτείας σας. Χρειάζεται να είσαι ενήλικος και γενναίος για να κάνεις κάτι τέτοιο. Αν με ρωτάτε αν πιστεύω ότι αυτοί οι άνδρες είναι γενναίοι... όχι, δεν το πιστεύω αλλά πραγματικά θα ήθελα να με εκπλήξουν».

Μέσα σε αυτή τη χρονιά μόνο, έχουν γίνει 27 σχολικοί πυροβολισμοί στις ΗΠΑ. «Πώς βγάζει νόημα κάτι τέτοιο; Αυτά είναι τα παιδιά μας. Είναι λάθος όλων μας. Επειδή θυμώνουμε, απαιτούμε να γίνει επιτέλους κάτι και επιστρέφουμε στις ζωές μας όπως τις ξέραμε. Αλλά ξέρετε ποιος δεν ξεχνάει; Οι οικογένειες των θυμάτων των Sandy Hook, Marjory Stoneman Douglas High School και τώρα του Robb Elementary School. Αυτές σίγουρα δεν θα ξεχάσουν».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.