CELEBRITIES

Πρίγκιπας William: «Η πομπή πίσω από το φέρετρο της γιαγιάς μου, μου ξύπνησε αναμνήσεις»


JTeam

16 Σεπτεμβρίου 2022

Πρίγκιπας William: «Η πομπή πίσω από το φέρετρο της γιαγιάς μου, μου ξύπνησε αναμνήσεις»
Splash News
25 χρόνια μετά τον θάνατο της μητέρας του, Diana, ο πρίγκιπας William φαίνεται να ζει ξανά την ίδια δοκιμασία

Η πομπή της βασίλισσας Ελισάβετ «ξύπνησε αναμνήσεις» στον πρίγκιπα William, φορτίζοντάς τον συναισθηματικά. Οι αναμνήσεις έχουν να κάνουν φυσικά με τον θάνατο της μητέρας του, της πριγκίπισσας Diana αφού ο ίδιος παραδέχτηκε ότι το να βαδίζει πίσω από το φέρετρο της γιαγιάς του, ήταν μια ιδιαίτερα επίπονη διαδικασία.

«Η χθεσινή πομπή ήταν μια δοκιμασία. Ξύπνησαν αναμνήσεις», είπε, αφού πήγε μαζί με την Kate να δουν τα λουλούδια που αφήνουν για τη βασίλισσα Ελισάβετ οι πολίτες στην ανατολική Αγγλία, στο Sandringham. Όπως δήλωσε στους Βρετανούς που πήγαν να τον χαιρετήσουν: «Είναι από εκείνες τις στιγμές που σκέφτεσαι, εντάξει, είμαι προετοιμασμένος γι' αυτό. Όμως δεν ήμουν τόσο προετοιμασμένος. Ήταν πολύ παράξενο».

Ο πρίγκιπας William συμμετείχε στην πομπή που συνόδευσε το φέρετρο της βασίλισσας από το Ανάκτορο του Buckingham μέχρι το Westminster, εκεί όπου θα παραμείνει μέχρι το πρωί της Δευτέρας. Πριν από 25 χρόνια, ο τότε 15χρονος πρίγκιπας μαζί με τον αδερφό του, Harry που ήταν 12 χρονών, ακολούθησαν το φέρετρο της μητέρας τους που σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα στο Παρίσι, τον Αύγουστο του 1997.

Πριν λίγες μέρες, ο πρίγκιπας William θέλησε να μοιραστεί τις δικές του σκέψεις και αισθήματα με τον λαό, μέσα από ένα συγκινητικό κείμενο, ενώ δήλωσε παράλληλα πως θα στηρίξει τον πατέρα του «με κάθε τρόπο».

«Την Πέμπτη, ο κόσμος έχασε έναν εξαιρετικό ηγέτη, του οποίου η δέσμευση για τη χώρα, τα βασίλεια και την Κοινοπολιτεία ήταν απόλυτη. Τόσα πολλά θα ειπωθούν τις επόμενες μέρες για το νόημα της ιστορικής της βασιλείας. Εγώ πάντως έχασα μια γιαγιά. Και ενώ θα θρηνήσω την απώλειά της, νιώθω επίσης απίστευτα ευγνώμων. Είχα το όφελος της σοφίας και της επιβεβαίωσης της Βασίλισσας βαδίζοντας στην πέμπτη μου δεκαετία. Η γυναίκα μου είχε είκοσι χρόνια καθοδήγησης και υποστήριξής της. Τα τρία μου παιδιά έπρεπε να περάσουν διακοπές μαζί της και να δημιουργήσουν αναμνήσεις που θα κρατήσουν όλη τους τη ζωή».

Όπως πρόσθεσε: «Ήταν δίπλα μου στις πιο ευτυχισμένες μου στιγμές. Και ήταν δίπλα μου τις πιο θλιβερές μέρες της ζωής μου. Ήξερα ότι θα ερχόταν αυτή η μέρα, αλλά μου χρειάζεται χρόνος για να συνηθίσω στην πραγματικότητα της ζωής χωρίς τη γιαγιά. Την ευχαριστώ για την καλοσύνη που έδειξε στην οικογένειά μου και σε εμένα. Και την ευχαριστώ εκ μέρους της γενιάς μου που έδωσε ένα παράδειγμα προσφοράς και αξιοπρέπειας στη δημόσια ζωή προερχόμενη από διαφορετική γενιά, αλλά πάντα επίκαιρη. Η γιαγιά μου έλεγε ότι η θλίψη ήταν το τίμημα που πληρώνουμε για την αγάπη. Όλη η θλίψη που θα νιώσουμε τις επόμενες εβδομάδες θα είναι απόδειξη της αγάπης που νιώσαμε για την εξαιρετική Βασίλισσά μας. Θα τιμήσω τη μνήμη της στηρίζοντας τον πατέρα μου, τον Βασιλιά, με κάθε τρόπο».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.