CELEBRITIES

Βασίλισσα Ελισάβετ: Μια άγνωστη μέχρι σήμερα ιστορία αποδεικνύει πόσο χιούμορ είχε


JTeam

23 Σεπτεμβρίου 2022

Βασίλισσα Ελισάβετ: Μια άγνωστη μέχρι σήμερα ιστορία αποδεικνύει πόσο χιούμορ είχε
Μία πέρα για πέρα, αληθινή και αστεία ιστορία για τη βασίλισσα

Το γέλιο για τη βασίλισσα Ελισάβετ, αποτελούσε «μια σημαντική τεχνική επιβίωσης». Είχε εξαιρετική αίσθηση του χιούμορ και έλεγαν πως δεν ήταν καθόλου «εγωκεντρική». «Υπήρχε μια έλλειψη μεγαλομανίας» ενώ κάνοντας διάφορα αστεία, κατάφερνε να σπάει τον πάγο και να κάνει τους άλλους να νιώθουν άνετα όταν επικρατούσε αμηχανία.

Στο χριστουγεννικάτικο μήνυμά της το 1991 είχε πει μάλιστα: «Ας μην παίρνουμε τους εαυτούς μας πολύ στα σοβαρά. Κανείς από εμάς δεν έχει το μονοπώλιο της σοφίας».

Μια ιστορία από μια τυχαία συνάντηση της βασίλισσας Ελισάβετ με κάποιους Αμερικανούς τουρίστες κάποτε, στη διάρκεια μιας βόλτας συνοδεία του προσωπικού φρουρού της, κοντά στο εξοχικό της στο Balmoral, αποδεικνύει πως έκανε πράξη όσα έλεγε στη θεωρία.

Η ιστορία, που εκτυλίχθηκε το 2005, έχει ως εξής:

Μην καταφέρνοντας να την αναγνωρίσουν, καθώς ήταν καλυμμένη λόγω βροχής, οι τουρίστες την ρώτησαν αν έχει γνωρίσει ποτέ την βασίλισσα Ελισάβετ. «Όχι, αλλά την έχει γνωρίσει αυτός», απάντησε, δείχνοντας τον φρουρό δίπλα της, τον Dick Griffin. Όταν μάλιστα τη ρώτησαν πού μένει, η ίδια είχε απαντήσει ότι «ζούσε στο Λονδίνο αλλά είχε ένα θέρετρο στην άλλη μεριά της περιοχής, στους λόφους». Όταν τη ρώτησαν πόσο καιρό επισκέπτεται το μέρος, η Ελισάβετ απάντησε «από μικρό κορίτσι, δηλαδή πάνω από 80 χρόνια».

Τότε εκείνοι της είπαν πως «θα είχε δει σίγουρα κάποια στιγμή τη βασίλισσα» και εκείνη απάντησε με χιούμορ πως «δεν την έχω δει αλλά ο Dick τη βλέπει συχνά». Τότε ένας από τους τουρίστες ρώτησε τον Griffin πώς είναι η βασίλισσα. Ο φρυρός της Ελισάβετ, με την άνεση που είχε απέναντί της έπειτα από τόσα χρόνια, είπε «κάποιες φορές μπορεί να γίνει πολύ δύστροπη αλλά έχει εξαιρετική αίσθηση του χιούμορ».

Τότε ο Αμερικανός έβγαλε την κάμερα και ζήτησε από τη βασίλισσα να τους βγάλει μια φωτογραφία. Στην επόμενη λήψη, μπήκε και η ίδια στο πλάνο. Όταν έφυγαν οι τουρίστες, η Ελισάβετ γύρισε και είπε στον φρουρό της: «Θα ήθελα να είμαι μια μύγα στον τοίχο όταν θα δείχνει αυτές τις φωτογραφίες στους φίλους του στην Αμερική και τότε ίσως κάποιος του πει ποια είμαι».

Σε μια άλλη ιδιωτική βόλτα, για ψώνια στο Norfolk, ένας υπάλληλος καταστήματος της είπε: «Είσαι ίδια με την Βασίλισσα», με την Ελισάβετ να απαντά: «Πόσο καθησυχαστικό»!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.