CELEBRITIES

Twitter: Ο Elon Musk διέλυσε (μ' ένα mail) το Συμβούλιο Αξιοπιστίας και Ασφάλειας του μέσου


JTeam

13 Δεκεμβρίου 2022

Twitter: Ο Elon Musk διέλυσε (μ' ένα mail) το Συμβούλιο Αξιοπιστίας και Ασφάλειας του μέσου
Splash News
Τα μέλη ενημερώθηκαν ξαφνικά μέσα από ένα mail

Λίγα λεπτά πριν την προγραμματισμένη σύσκεψη των εκπροσώπων του, ο Elon Musk διέλυσε ξαφνικά το Συμβούλιο Αξιοπιστίας και Ασφάλειας του Twitter. Συγκεκριμένα, τα μέλη του ενημερώθηκαν με ένα mail πως το συμβούλιο διαλύεται.

«Η δουλειά μας να κάνουμε το Twitter έναν ασφαλή, ενημερωτικό χώρο κινείται γρηγορότερα και επιθετικότερα από ποτέ άλλοτε και θα συνεχίσουμε να υποδεχόμαστε τις ιδέες σας για το πώς θα πετύχουμε αυτόν τον στόχο», ανέφερε το εσωτερικό έγγραφο με την υπογραφή του Twitter. Τα μέλη του συμβουλίου που έκαναν γνωστή την είδηση και παρείχαν το αντίστοιχο mail σε ειδησεογραφικά δίκτυα, μίλησαν σε καθεστώς ανωνυμίας με τον φόβο εκδικητικών μέτρων.

Να σημειωθεί ότι το Twitter είχε ιδρύσει το συμβούλιο, μια συμβουλευτική ομάδα σχεδόν 100 ανεξάρτητων οργανώσεων, το 2016 με σκοπό να αντιμετωπίσει φαινόμενα ρητορικής μίσους, αυτοτραυματισμών, παιδικής εκμετάλλευσης, αυτοκτονιών και ανάλογων προβλημάτων στην πλατφόρμα.

Η κρίση που περνάει το Twitter, όλο και μεγαλώνει, ειδικά μετά τα τελευταία νέα. Να θυμίσουμε ότι ο Musk απέλυσε το μισό προσωπικό του Twitter με ένα mail 159 λέξεων. Η απόφαση του Musk να απολύσει 3.700 εργαζομένους, οφείλεται στα κακά οικονομικά της εταιρείας με την εταιρεία να κινδυνεύει να χάσει 700 εκατομμύρια δολάρια το 2023 αν δεν μειώσει το κόστος. Μένει να δούμε ποια θα είναι η συνέχεια.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.