CELEBRITIES

Alec Baldwin: Αποσύρονται οι ποινικές κατηγορίες εναντίον του ηθοποιού για την τραγωδία στο Rust


JTeam

21 Απριλίου 2023

Alec Baldwin: Αποσύρονται οι ποινικές κατηγορίες εναντίον του ηθοποιού για την τραγωδία στο Rust
Splash News
Tο κατηγορητήριο εναντίον του ηθοποιού για ανθρωποκτονία εξ αμελείας τίθεται υπό νέα έρευνα

Οι ποινικές κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια, εναντίον του Alec Baldwin, μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό της κινηματογραφίστριας Halyna Hutchins και τον τραυματισμό του σκηνοθέτη Joel Souza, στα γυρίσματα της ταινίας "Rust" στο Νέο Μεξικό τον Οκτώβριο του 2021, αποσύρθηκαν πριν λίγες ώρες.

Σε δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από τους ειδικούς εισαγγελείς του Νέου Μεξικού, Kari Morrissey και Jason Lewis, ανέφερεται ότι «τις τελευταίες ημέρες αποκαλύφθηκαν νέα στοιχεία» για την υπόθεση, που απαιτούν περαιτέρω έρευνα. «Αυτή η απόφαση δεν απαλλάσσει τον κ. Baldwin από την ποινική ενοχή και ενδέχεται να απαγγελθούν εκ νέου κατηγορίες. Η έρευνά μας για παρακολούθηση θα παραμείνει ενεργή και συνεχής».

«Είμαστε ικανοποιημένοι με την απόφαση να αποσυρθεί η υπόθεση εναντίον του Alec Baldwin και ενθαρρύνουμε την απόφαση για μία σωστή έρευνα για τα γεγονότα και τις συνθήκες αυτού του τραγικού δυστυχήματος», δήλωσαν οι δικηγόροι του Baldwin, Luke Nikas και Alex Spiro.

Η εισαγγελία θα αποσύρει τις κατηγορίες «χωρίς προκατάληψη», που σημαίνει ότι η υπόθεση θα μπορούσε να κατατεθεί εκ νέου αργότερα, ίσως με μειωμένες κατηγορίες εναντίον του. Αυτή τη στιγμή ο Baldwin βρίσκεται σε γυρίσματα στη Montana, όπου η παραγωγή του "Rust" πρόκειται να ξαναρχίσει μετά από μια παύση 17 μηνών.

Ο θάνατος της κινηματογραφίστριας Halyna Hutchins στα γυρίσματα της ταινίας Rust, τον Οκτώβριο του 2021, ήταν μία ακόμα σοκαριστική υπόθεση ανθρωποκτονίας εξ αμελείας, επειδή κανείς δεν είχε ελέγξει το όπλο. Ο Alec Baldwin ήταν εκείνος που το κρατούσε και τώρα κατηγορείται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας. Τον Οκτώβριο του 2021, ο Baldwin έκανε εξάσκηση με ένα παλιό revolver ενώ έκανε πρόβες όταν εκπυρσοκρότησε βρίσκοντας την Hutchins στο στομάχι και τον σκηνοθέτη Joel Souza στον ώμο. Η κινηματογραφίστρια έφυγε από τη ζωή αμέσως μετά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο.

2 μήνες μετά, ο ηθοποιός είπε σε συνέντευξη ότι του είχαν πει ότι το όπλο ήταν άδειο και ότι ποτέ δεν πάτησε τη σκανδάλη. Ωστόσο, αναφορά του FBI υποστηρίζει ότι αυτό το όπλο δεν θα μπορούσε να πυροβολήσει χωρίς να πατήσεις τη σκανδάλη. Επιπλέον, οι Gutierrez και Halls είχαν κατηγορηθεί στο παρελθόν για μη ασφαλείς συνθήκες σε εργασιακό περιβάλλον, ενώ ομάδα παραγωγής είχε αποχωρήσει ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Η οικογένεια της Hutchins κατέθεσε μήνυση κατά του Baldwin τον Φεβρουάριο του 2022, η οποία τελικά οδήγησε σε διακανονισμό. Τον περασμένο Νοέμβριο, ο ηθοποιός κατέθεσε μήνυση κατηγορώντας αρκετά μέλη της παραγωγής για αμέλεια. Η ειρωνεία είναι ότι παρόλες τις κατηγορίες και το φιάσκο, η παραγωγή του Rust θα συνεχιστεί κανονικά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.