UPDATE #NOW

Καταδικαστική απόφαση για το δυστύχημα στα γυρίσματα της ταινίας «Rust» - Ένοχος ο βοηθός σκηνοθέτη


JTeam

1 Απριλίου 2023

Καταδικαστική απόφαση για το δυστύχημα στα γυρίσματα της ταινίας «Rust» - Ένοχος ο βοηθός σκηνοθέτη
splashnews.com
Έπρεπε να είχε ελέγξει τις σφαίρες

Βγήκε η πρώτη καταδικαστική απόφαση για το δυστύχημα στα γυρίσματα της ταινίας Rust, όπου έχασε τη ζωή της η κινηματογραφίστρια Halyna Hutchins και τραυματίστηκε ο σκηνοθέτης Joel Souza.

Ένοχος βρέθηκε ο Dave Halls, ο βοηθός σκηνοθέτη, που καταδικάστηκε για τον θάνατο της Hutchins το 2021 στη Santa Fe.

Ο Dave Halls δήλωσε ένοχος για την κατηγορία χρήσης θανατηφόρου όπλου από αμέλεια και για τον ρόλο που έπαιξε στο δυστύχημα, μετά από συμφωνία που έκανε με τους εισαγγελείς.

«Δεν έλεγξε κάθε σφαίρα στο όπλο για να επιβεβαιώσει ότι ήταν ψεύτικες κι όχι αληθινές» είπε η εισαγγελέας.

Το δικαστήριο θεώρησε πως ο Halls ήταν υπεύθυνος για την ασφάλεια των σκηνικών στο Rust και άρα και για το όπλο. Η δικαστής τον καταδίκασε σε εξάμηνη φυλάκιση με αναστολή, χωρίς όρους, πρόστιμο 500 δολαρίων, 24 ώρες κοινωφελούς εργασίας και αναγκαστική παρουσία σε μαθήματα για την ασφαλή χρήση όπλων.

Ο ηθοποιός Alec Baldwin είχε πυροβολήσει στα γυρίσματα και παραμένει ακόμα άγνωστο εάν ο Halls θα εμφανιστεί ως μάρτυρας κατηγορίας κατά την ακροαματική διαδικασία του Μαΐου κατά του Alec Baldwin και της υπεύθυνης όπλων, Hannah Gutierrez Reed.

Ο Baldwin δηλώνει αθώος στην κατηγορία για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και τονίζει πως στηριζόταν στην Reed και στον Halls για την ασφάλεια στο γύρισμα. Η Reed επίσης δηλώνει αθώα.

Πηγή: Reuters