UPDATE #NOW

Ο Alec Baldwin κατηγορείται τελικά για ανθρωποκτονία εξ αμελείας στα γυρίσματα του Rust


JTeam

19 Ιανουαρίου 2023

Ο Alec Baldwin κατηγορείται τελικά για ανθρωποκτονία εξ αμελείας στα γυρίσματα του Rust
Μετά από τους διακανονισμούς, ο ηθοποιός και άλλα μέλη της παραγωγής κατηγορούνται για ανθρωποκτονία

Ο θάνατος της κινηματογραφίστριας Halyna Hutchins στα γυρίσματα της ταινίας Rust, τον Οκτώβριο του 2021, ήταν μία ακόμα σοκαριστική υπόθεση ανθρωποκτονίας εξ αμελείας, επειδή κανείς δεν είχε ελέγξει το όπλο. Ο Alec Baldwin ήταν εκείνος που το κρατούσε και τώρα κατηγορείται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας.

«Μετά από διεξοδική έρευνα των αποδείξεων και των νόμων την πολιτείας του New Mexico, κατέληξα στο ότι υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις για να κατατεθούν κατηγορίες εναντίον του Alec Baldwin, καθώς και άλλων μελών της ομάδας παραγωγής του Rust», ανακοίνωσε μόλις η Εισαγγελέας Mary Carmack-Altwies. «Όσο είμαι εγώ εδώ, κανείς δεν ξεφεύγει από τον νόμο και όλοι αξίζουν δικαιοσύνη».

Μαζί με τον ηθοποιό, κατηγορείται και η οπλοποιός της ταινίας Hannah Gutierrez-Reed, όπως και ο βοηθός σκηνοθεσίας, Dave Halls, που έδωσε το όπλο που εκπυρσοκρότησε στον Baldwin.

Τον Οκτώβριο του 2021, ο Baldwin έκανε εξάσκηση με ένα παλιό revolver ενώ έκανε πρόβες όταν εκπυρσοκρότησε βρίσκοντας την Hutchins στο στομάχι και τον σκηνοθέτη Joel Souza στον ώμο. Η κινηματογραφίστρια έφυγε από τη ζωή αμέσως μετά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο.

2 μήνες μετά, ο ηθοποιός είπε σε συνέντευξη ότι του είχαν πει ότι το όπλο ήταν άδειο και ότι ποτέ δεν πάτησε τη σκανδάλη. Ωστόσο, αναφορά του FBI υποστηρίζει ότι αυτό το όπλο δεν θα μπορούσε να πυροβολήσει χωρίς να πατήσεις τη σκανδάλη. Επιπλέον, οι Gutierrez και Halls είχαν κατηγορηθεί στο παρελθόν για μη ασφαλείς συνθήκες σε εργασιακό περιβάλλον, ενώ ομάδα παραγωγής είχε αποχωρήσει ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Η οικογένεια της Hutchins κατέθεσε μήνυση κατά του Baldwin τον Φεβρουάριο του 2022, η οποία τελικά οδήγησε σε διακανονισμό. Τον περασμένο Νοέμβριο, ο ηθοποιός κατέθεσε μήνυση κατηγορώντας αρκετά μέλη της παραγωγής για αμέλεια. Η ειρωνεία είναι ότι παρόλες τις κατηγορίες και το φιάσκο, η παραγωγή του Rust θα συνεχιστεί κανονικά.