CELEBRITIES

Τζούλια Φοξ: «Πρέπει να τιμούν το γυναικείο σώμα. Όχι να το αντιμετωπίζουν μόνο σαν αντικείμενο του σεξ»


Ερασμία Αρβανιτά

10 Νοεμβρίου 2023

Τζούλια Φοξ: «Πρέπει να τιμούν το γυναικείο σώμα. Όχι να το αντιμετωπίζουν μόνο σαν αντικείμενο του σεξ»
Στη συγκλονιστική της συνέντευξη για το Cosmopolitan UK, η Τζούλια Φοξ έδωσε ακόμα μία φορά «σφαλιάρα» στην πατριαρχία 

Η «μούσα» του Cosmopolitan UK για το τεύχος Δεκεμβρίου/Ιανουαρίου, Τζούλια Φοξ, εξέφρασε την οργή της απέναντι στα σεξιστικά σχόλια και σε όσους την έχουν στο μυαλό τους σαν«αντικείμενο του σεξ».«Τα γυναικεία σώματα πρέπει να τιμούνται και δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται μόνο σαν σεξουαλικά αντικείμενα. Όποιος θυμώνει μαζί μου επειδή δείχνω πολύ δέρμα, μου έχει κολλήσει αυτή την ταμπέλα, "αντικείμενο του σεξ"», είπε η ηθοποιός.

«Αλλά είμαι πολλά περισσότερα από αυτό - και το σεξ είναι το τελευταίο πράγμα που κάνω με αυτό το σώμα. Είμαι περήφανη για το σώμα μου. Γιατί να μη φορέσω κάτι αποκαλυπτικό, πραγματικά κουλ και καλλιτεχνικό; Γιατί να επιλέξω να ερμηνεύσω το σώμα μου ως σεξουαλικό αντικείμενο;», συνέχισε η Τζούλια Φοξ.

Δεν έμεινε εκεί, όμως. Η 33χρονη αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι πολλές φορές και οι γυναίκες την κρίνουν σκληρά. «Αυτό δείχνει πραγματικά πως ακόμη και οι γυναίκες θέλουν οι άλλες γυναίκες να μένουν πίσω. "Καλύψου, ντύσου πιο σεμνά"».

«Μιλάω και γράφω με γνώμονα τις νεαρές γυναίκες του σήμερα»

Αν και στην αυτοβιογραφία της, «Down The Drain», μιλάει για τα πάντα, η Τζούλια Φοξ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης «άγγιξε» και το ευαίσθητο θέμα σχετικά με τις σχέσεις της με τους άντρες. Η ίδια, δήλωσε ότι πολλές εμπειρίες ήταν «σκληρές για να γυρίσω και να τις κοιτάξω» και πως τώρα καταλαβαίνει ότι ήταν «θύμα».

«Αισθανόμουν πολύ ευάλωτη... αλλά γράφοντας γι' αυτό, απλά έδινα δύναμη, δεν μπορούσα να σταματήσω γνωρίζοντας ότι δεν είμαι η μοναδική με τέτοιες εμπειρίες. Μιλάω και γράφω με γνώμονα τις νεαρές γυναίκες του σήμερα. Θέλω το συνολικό μου μήνυμα να είναι ότι “μπορείτε πάντα να αλλάξετε τη ζωή σας”».

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η Τζούλια Φοξ αναφέρθηκε επίσης στο σύντομο φλερτ της με τον ράπερ Κάνιε Γουέστ στις αρχές του 2022, τονίζοντας ότι ο διαρκής συσχετισμός τους είναι «ενοχλητικός».

«Πολλές φορές που μιλάω στα media, το όνομά του είναι ακριβώς δίπλα στο δικό μου. «Είναι ενοχλητικό - στη διάρκεια της ζωής μου, αυτό ήταν ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου. Δεν σημαίνει ότι δεν τον συμπαθώ, απλά δεν μου αρέσει αυτό που συμβαίνει. Είμαι ο εαυτός μου. Είχα πολλά επιτεύγματα, πριν και μετά από αυτόν».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.