CELEBRITIES

Για τον Κίλιαν Μέρφι, το φαινόμενο «Barbenheimer» ήταν υπέροχη στιγμή για τον κινηματογράφο


JTeam

7 Φεβρουαρίου 2024

Για τον Κίλιαν Μέρφι, το φαινόμενο «Barbenheimer» ήταν υπέροχη στιγμή για τον κινηματογράφο
Shutterstock
«Πιστεύω ότι είναι και οι δύο υπέροχες ταινίες και δεν θα μπορούσαν να είναι πιο διαφορετικές»

Για το φαινόμενο «Barbenheimer», τη viral τάση του περασμένου καλοκαιριού όπου χιλιάδες θαυμαστές έκλειναν εισιτήρια για να δουν στον κινηματογράφο τις ταινίες «Barbie» και «Oppenheimer», μίλησε σε νέα συνέντευξή του ο Κίλιαν Μέρφι.

Μιλώντας στο BBC, o ηθοποιός δήλωσε πως το φαινόμενο «Barbenheimer» του περασμένου καλοκαιριού ήταν «μια υπέροχη στιγμή για τον κινηματογράφο», σημειώνοντας ότι οι δύο ταινίες βοήθησαν η μία την άλλη στο box office. «Πιστεύω ότι είναι και οι δύο υπέροχες ταινίες και δεν θα μπορούσαν να είναι πιο διαφορετικές. Και νομίζω ότι ήταν υπέροχο, δεν ήταν κάποια εκπληκτικά σχεδιασμένη στρατηγική μάρκετινγκ από το στούντιο».

Η ταινία «Barbie» έχει κερδίσει 1,44 δισεκατομμύρια δολάρια στο box office παγκοσμίως, ενώ η ταινία «Oppenheimer» 956 εκατομμύρια δολάρια. Και οι δύο ταινίες είναι υποψήφιες για την καλύτερη ταινία στα Όσκαρ. Ο Κίλιαν Μέρφι, πάντως, εξήγησε ότι προσπαθεί να μην αφήσει τη διαδικασία των βραβείων να επηρεάσει τις ερμηνείες του.

«Ξέρω ότι όλοι το λένε αυτό, αλλά ποτέ δεν κάνεις μια ταινία σκεπτόμενος τα βραβεία. Δεν το κάνουμε αυτό. Είναι αδύνατο να κάνουμε μια ταινία με αυτόν τον τρόπο», τόνισε ο Κίλιαν Μέρφι. «Όμως, όταν μια ταινία συνδέεται με το κοινό όπως έχει κάνει η συγκεκριμένη με έναν τρόπο που κανείς μας δεν θα μπορούσε να προβλέψει, είναι εξαιρετικά κολακευτικό και υπέροχο να το βλέπεις αυτό».

O διάσημος ηθοποιός είναι υποψήφιος στην κατηγορία Α’ ανδρικού ρόλου για τα φετινά Όσκαρ, τα οποία θα πραγματοποιηθούν στις 11 Μαρτίου. Ο ίδιος, αποκάλυψε σε συνέντευξή του στο Variety, πως έμαθε για την υποψηφιότητά του, όσο βρισκόταν στην πατρίδα του την Ιρλανδία.

«Το είχα οργανώσει. Είχαμε μερικές μέρες ρεπό και ήμουν στο σπίτι μου, το οποίο ήταν πολύ, πολύ ευχάριστο. Στην πραγματικότητα βρίσκομαι στο σπίτι των γονιών μου στην πόλη του Κορκ. Σήμερα ήμουν με τους γονείς μου και τη σύζυγό μου. Οπότε αυτό ήταν πολύ ωραίο», είχε τονίσει.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.