CELEBRITIES

Ο Τζεφ Μπέζος είπε τι κάνει για να είναι παραγωγικός και δεν τον πίστεψε ποτέ κανείς


JTeam

29 Απριλίου 2024

Ο Τζεφ Μπέζος είπε τι κάνει για να είναι παραγωγικός και δεν τον πίστεψε ποτέ κανείς
@vox
Και πρόγραμμα δεν έχει, και αν μπεις σε meeting μαζί του, δεν θα φύγεις ποτέ

Ο Τζεφ Μπέζος είναι 60, είναι ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, σύμφωνα με το Forbes, και θα μπορούσαμε να τον περιγράψουμε με πολλά αρνητικά επίθετα. Αν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε κάτι, όμως, είναι πως ο δισεκατομμυριούχος είναι παραγωγικός.

Μιλώντας στο Lex Fridman Podcast, αποκάλυψε πως ούτε ακολουθεί αυστηρά προγράμματα, ούτε τίποτα. Το μυστικό του για να παραμένει πάμπλουτος και δραστήριος, είναι «ο χρόνος για δημιουργική σκέψη».

«Τα meetings μου διαρκούν περισσότερο απ’ όσο θα έπρεπε, επειδή στηρίζω την περιπλάνηση του μυαλού», έχει δηλώσει άλλωστε.

«Περιπλάνηση του μυαλού». Δηλαδή ο Τζεφ Μπέζος λέει ότι παραμένει παραγωγικός επειδή επιτρέπει στον εαυτό του να χαζολογάει.

Όπως εξήγησε, θέλει να ακούει και να μοιράζεται ιδέες, ανεξάρτητα από το πόσο σοβαρές είναι και το αν γεννήθηκαν αυθόρμητα μέσα στην κουβέντα. Αποκάλεσε τη διαδικασία «άτακτο meeting» που «δεν έχει συγκεκριμένη ώρα που τελειώνει». Άρα αν είσαι συνεργάτης του και έχετε προγραμματισμένη συνάντηση, ξέρεις ότι δεν μπορείς να προγραμματίσεις τίποτα άλλο για εκείνη την ημέρα.

«Δεν υπάρχει τίποτα πιο διασκεδαστικό από το να κάθεσαι μπροστά σε έναν λευκό πίνακα με έξυπνους ανθρώπους και να λέτε ιδέες και να σας έρχονται καινούργιες και να τις καταρρίπτετε, και μετά να βρίσκετε λύσεις. Το μυαλό μας περιπλανιέται για ώρες».

Για εκείνον, αυτή η «περιπλάνηση του μυαλού» είναι ό,τι πρέπει για να ενισχύσει την παραγωγικότητα, τη δημιουργικότητα και την ευτυχία των άλλων. Εμείς θα πούμε ότι κυριολεκτικά τα πάντα (με κάθε ερμηνεία της λέξης) μοιάζουν πιο διασκεδαστικά από το να κάθεσαι μπροστά σε έναν λευκό πίνακα με έξυπνους ανθρώπους.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.