CELEBRITIES

Μπίλι Άιλις: «Εύχομαι να μην ήξερε κανείς τίποτα για τη σεξουαλικότητα ή την ερωτική ζωή μου»


JTeam

8 Οκτωβρίου 2024

Μπίλι Άιλις: «Εύχομαι να μην ήξερε κανείς τίποτα για τη σεξουαλικότητα ή την ερωτική ζωή μου»
Unsplash/ Mikael Jansson
Η Μπίλι Άιλις μιλά για την καριέρα της στη μουσική, τη φήμη, την προσωπική της ζωή και τις εκλογές στις ΗΠΑ

Έχει κερδίσει εννέα βραβεία Grammy και είναι μόλις 22 ετών. Έγινε διάσημη στα εφηβικά της χρόνια της και χωρίς να το καταλάβει έπρεπε να ζήσει «διαφορετικά» τη ζωή της. Από την πρώτη της επιτυχία με το single «Ocean Eyes», που έγινε viral το 2015, μέχρι και σήμερα με το μουσικό άλμπουμ «Hit Me Hard and Soft», η Μπίλι Άιλις νιώθει πως έχει μεγαλώσει, έχει ωριμάσει και πλέον ξέρει πώς θέλει να είναι σε αυτόν τον κόσμο.

Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, η ίδια δεν είχε σκεφτεί ποτέ να μπει στη βιομηχανία της μουσικής, αλλά μεγαλώνοντας συνειδητοποίησε πως αυτό την εκφράζει. Η Μπίλι Άιλις και ο μεγαλύτερος αδελφός της και μουσικός συνεργάτης της, Φίνεας Ο’ Κόνελ, μεγάλωσαν στη γειτονιά Highland Park του ανατολικού Λος Άντζελες με τους γονείς τους, Μάγκι Μπέιρντ και Πάτρικ Ο' Κόνελ, οι οποίοι τους ενθάρρυναν από πάντα να ακολουθήσουν μια δημιουργική διέξοδο. Μεγαλώνοντας, έγιναν και οι δύο μουσικοί. «Ποτέ δεν ένιωσα σαν τραγουδίστρια. Ποτέ δεν είχα αυτήν την ταυτότητα», είπε η Μπίλι σε συνέντευξή της στη Vogue για το τεύχος Νοεμβρίου.

«Η αλήθεια είναι ότι κυριολεκτικά η αγάπη της ζωής μου είναι το τραγούδι. Και δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι μπορείς να εκπαιδεύσεις τη φωνή σου και να διασκεδάσεις ακόμα περισσότερο με αυτήν».

Από την ηλικία των 13, η Μπίλι Άιλις ήταν βαθιά αποφασισμένη να την πάρουν στα σοβαρά. Αλλά το να είσαι παιδί και επαγγελματίας είναι κάτι περισσότερο από δύσκολο. Το 2019, η Άιλις μίλησε ανοιχτά για τις κρίσεις πανικού που βίωσε πριν από την περιοδεία της «When We All Fall Asleep» και περιέγραψε πώς η κατάθλιψη είχε οδηγήσει σε αυτοτραυματισμούς και σκέψεις αυτοκτονίας. «Ήμουν τόσο δυστυχισμένη. Ειλικρινά δεν πίστευα ότι θα έφτανα τα 17», είχε πει τότε σε συνέντευξή της. Με τα χρόνια, κατάλαβε πως μπορεί να κάνει τη δουλειά της διασκεδαστική.

«Έγινα διάσημη στα 13 μου και ξαφνικά έπρεπε να ζήσω μια πολύ περίεργη ζωή και δεν πήγα ποτέ σχολείο».

Τώρα, μαθαίνει πώς να φροντίζει και να συντηρεί καλύτερα τον εαυτό της, τώρα αρχίζει να την ανακαλύπτει και μέσα σε αυτήν την αυτοανακάλυψη, επιχειρεί να μένει περισσότερο offline από τα social media ή τουλάχιστον να κρατάει μια απόσταση. Προσπαθεί να δημιουργήσει μια ισορροπία ανάμεσα στο public image και την προσωπική της ζωή. «Με την πάροδο του χρόνου, νομίζω ότι έχω κάνει μια καλή μείξη», τόνισε στη Vogue. Για πολλά χρόνια, η αντίδραση του κοινού ήταν το μόνο πράγμα που είχε σημασία. «Αν ήμουν ευτυχισμένη στη ζωή μου, ήταν επειδή οι άνθρωποι με αγαπούσαν στο διαδίκτυο. Και αν ήμουν αναστατωμένη στη ζωή μου, ήταν συνήθως επειδή οι άνθρωποι δεν με αγαπούσαν».

Σήμερα εύχεται να μην είχε ανοιχτεί τόσο για τη σεξουαλικότητά της ή την ερωτική της ζωή. «Εύχομαι να μην ήξερε κανείς τίποτα για τη σεξουαλικότητά μου ή τίποτα για το dating life μου. Ποτέ, ποτέ, ποτέ». «Και ελπίζω να μη μάθουν ξανά ποτέ. Και δεν πρόκειται ποτέ ξανά να μιλήσω για τη σεξουαλικότητά μου ή σχετικά με το με ποιον βγαίνω».

«Είμαστε όλοι μωρά. Είμαστε όλοι μικρά παιδιά που μεγαλώνουμε και μαθαίνουμε τους εαυτούς μας».

Στη συνέντευξή της, η Μπίλι Άιλις μίλησε και για τις εκλογές στις ΗΠΑ, τις πιο «σημαντικές εκλογές της ζωής μας», όπως τις χαρακτήρισε. Η ίδια, εκμυστηρεύτηκε πως πολλές φορές σκέφτεται ό,τι μπορεί να σκέφτεται κάθε άνθρωπος: «Είμαι ένα άτομο, δεν μπορώ να κάνω καμία αλλαγή. Αλλά η αλήθεια είναι ότι όλοι μπορούμε να κάνουμε αλλαγές. Και έχω αυτό το βήμα και θα το χρησιμοποιήσω». «Πολλοί από τους θαυμαστές μου θα μπορέσουν να ψηφίσουν για πρώτη φορά. Οπότε λέω, σας αρέσει η ελευθερία; Η πρώτη γυναίκα πρόεδρος; Θα ήταν πραγματικά καταπληκτικό. Θα ήθελα πολύ να αισθάνομαι ασφαλής ως γυναίκα στη χώρα μου», κατέληξε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.