CELEBRITIES MEN’S POINT

Έτσι θα κάψεις περισσότερο λίπος (αν το τολμήσεις)


JTeam

22 Δεκεμβρίου 2021

Έτσι θα κάψεις περισσότερο λίπος (αν το τολμήσεις)
Οι γιορτές πλησιάζουν και ξέρεις πως τα παραπανίσια κιλά που θα πάρεις μετά από κάθε γεύμα, θα φύγουν δύσκολα από πάνω σου αν δεν ανακαλύψεις εκείνη την σωτήρια τεχνική που θα σε βοηθήσει με τρόπο κι όχι με κόπο, να κάψεις το λίπος. Έχεις ακούσει ποτέ για την παρακάτω;

Αν ψάχνεις τον τρόπο να απαλλαγείς από το περιττό λίπος, τότε μια μελέτη που διεξήχθη στην πόλη Sudbury στο Οντάριο του Καναδά θα σου φανεί πολύ χρήσιμη. Για αρχή, μπορεί να σου φανεί αρκετά επώδυνη αλλά αρκεί μια δοκιμή για να πειστείς.

Σύμφωνα λοιπόν με τους ερευνητές, η καθημερινή και εντατική άσκηση στο κρύο μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερες καύσεις λιπώδους ιστού σε σχέση με την προπόνηση σε κλειστό και θερμαινόμενο χώρο. Φαίνεται πως η θερμοκρασία επηρεάζει σημαντικά την ταχύτητα καύσης θερμίδων κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Όπως διαπιστώθηκε, η συστηματική φυσική δραστηριότητα επιταχύνει τον μεταβολισμό και βοηθά στη ρύθμιση των λιπιδίων του αίματος, ενώ η υψηλής έντασης διαλειμματική προπόνηση είναι καλύτερη για την καύση λίπους συγκριτικά με την άσκηση μέτριας έντασης.

Στα πλαίσια της έρευνας που πραγματοποιήθηκε, ομάδα υπέρβαρων ενηλίκων μέτριας φυσικής κατάστασης συμμετείχαν σε δύο προγράμματα άσκησης υψηλής έντασης και στις δυο περιπτώσεις ολοκλήρωσαν ένα workout ποδηλασίας δέκα λεπτών με το μέγιστο των δυνάμεών τους (90%). Το σπριντ ποδηλασίας ακολούθησε μια περίοδος ποδηλασίας στο 30% της μέγιστης αναπνευστικής ικανότητας για 90′.

Οι συμμετέχοντες στη μία περίπτωση, ποδηλατούσαν στους 21°C ενώ στην άλλη στους 0°C. Στη διάρκεια και των δύο περιπτώσεων, οι ερευνητές μετρούσαν τους καρδιακούς παλμούς και τη θερμοκρασία δέρματος και σώματός τους. Σύμφωνα με τα ευρήματα, η άσκηση υψηλής έντασης στο κρύο οδήγησε σε αύξηση κατά 358% της οξείδωσης των λιπιδίων κατά τη διάρκεια της άσκησης συγκριτικά με την υψηλής έντασης προπόνηση στους 21°C.

Η άσκηση υπό το μηδέν φυσικά δεν είναι η ασφαλέστερη και πιο εύκολη λύση. Οι ερευνητές δεν τη συστήνουν αλλά αυτό που υποστηρίζουν, είναι ότι η άθληση σε ένα κρύο περιβάλλον βοηθάει ακόμη πιο πολύ τις καύσεις θερμίδων. Είσαι σίγουρος ότι θες να το δοκιμάσεις;

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.