CELEBRITIES MEN’S POINT

Τρέξιμο στο κρύο: 4 οφέλη που σίγουρα δεν είχες σκεφτεί


JTeam

13 Μαρτίου 2022

Τρέξιμο στο κρύο: 4 οφέλη που σίγουρα δεν είχες σκεφτεί
Υπάρχουν μερικά θετικά οφέλη στο τρέξιμο έξω στο κρύο, λένε οι ειδικοί

Δεν είναι ντροπή να προτιμάς τον διάδρομο όταν οι συνθήκες γίνονται δύσκολες—όχι μόνο δεν γλιστράει, αλλά και το τρέξιμο σε εσωτερικούς χώρους είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να προπονηθείς και να πετύχεις γρήγορα 5K, να βελτιώσεις τον βηματισμό σου ή να δώσεις στις αρθρώσεις σου ένα διάλειμμα από το σκληρό πεζοδρόμιο.

Ωστόσο, υπό την προϋπόθεση ότι αισθάνεστε ασφαλείς, υπάρχουν μερικά θετικά οφέλη στο τρέξιμο έξω στο κρύο λένε οι ειδικοί.Πολλοί από τους Ολυμπιονίκες και άλλους δρομείς περιγράφουν το χειμερινό τρέξιμο ως μια ταυτόχρονα καταπραϋντική και αναζωογονητική εμπειρία - «σαν κάθαρση».

Αυτά είναι τα 4 βασικά οφέλη.

Συνηθίζεις στο κρύο

Αν εκθέτεις επανειλημμένα τον εαυτό σου στο κρύο, σε βαθμό που να μην απειλεί, βέβαια, την υγεία σου, ο οργανισμός σου συνηθίζει στο ψύχος, κάτι που σε κάνει να μην το αισθάνεσαι τόσο.

Μειώνει την εποχική κατάθλιψη

Πολλοί άνθρωποι παρατηρούν ότι η διάθεσή τους πέφτει τους μήνες που κάνει περισσότερο κρύο, με τους επιστήμονες να πιστεύουν ότι ένας από τους κύριους λόγους είναι η μειωμένη έκθεσή τους στο φυσικό φως, κάτι που επηρεάζει τον ρυθμό της καρδιάς.

Το να τρέχεις στο κρύο και ειδικά στη φύση, μπορεί να λειτουργήσει αντισταθμιστικά. Επιπλέον η έκθεση στο φως του ήλιου αυξάνει, την παραγωγή βιταμίνης D.

Ενισχύει τον μεταβολισμό

Όσο τρέχεις στο κρύο, το πιο πιθανό είναι η θερμοκρασία του σώματός σου να μην πέσει σε βαθμό που να σε κάνει να τρέμεις. Αυτό μπορεί να πυροδοτήσει ένα φαινόμενο που αποκαλείται άνευ ρίγους θερμογένεση, μια αύξηση στον μεταβολισμό που επιτυγχάνεται κυρίως μέσω της ενεργοποίησης ενός ιστού που αποκαλείται φαιό λίπος.

Προβάδισμα αν τρέχεις σε αγώνες

Αν προετοιμάζεσαι για να τρέξεις σε αγώνα,και ο καιρός δεν είναι σύμμαχος για τους άλλους, αν προπονείσαι στο κρύο θα έχεις ήδη το προβάδισμα σε κάθε συνθήκη.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.