CELEBRITIES MEN’S POINT

100 pushups την ημέρα: Ένας trainer εξηγεί γιατί είναι το χειρότερο challenge


JTeam

5 Αυγούστου 2022

100 pushups την ημέρα: Ένας trainer εξηγεί γιατί είναι το χειρότερο challenge
Unsplash/James Barr
Μήπως να μην ξανακάνεις 100 pushups τη μέρα;

Υπάρχει ένα challenge, που συνήθως ξεκινά τους καλοκαιρινούς μήνες για γρήγορο χτίσιμο του άνω μέρους. Ο στόχος είναι τα 100 pushups την ημέρα, και διαρκεί περίπου 30 μέρες.

Ο trainer Jeremy Ethier δίνει τη δική του οπτική για το κατά πόσο είναι αποτελεσματικό ένα τέτοιο challenge. «Την πρώτη εβδομάδα, πολλοί από εσάς δεν θα έχετε την αντοχή να φτάσετε τα 100». Ο λόγος είναι η έλλειψη γυμναστικής προκαλεί τράβηγμα στο στήθος και τα χέρια ή πόνους στην πλάτη. Αυτό σημαίνει ότι η τεχνική χρειάζεται περισσότερη δουλειά.

Άλλο ένα πρόβλημα που εντοπίζει είναι ότι όταν κάνεις μία έντονη άσκηση κάθε μέρα, δεν επιτρέπεις στο σώμα να αναρρώσει και να ξεκουραστεί. Οι μύες δεν προλαβαίνουν να δυναμώσουν και θα νιώθεις μία σταθερή και μόνιμη κούραση.

Τέλος, μία παρενέργεια αυτού του challenge είναι ότι μπορεί να προκαλέσει μυική ανισορροπία, επειδή δουλεύεις μία συγκεκριμένη μυική ομάδα. Ιδανικά, η ισορροπία επιτυγχάνεται με την εκγύμναση όλων των μυικών ομάδων. Και μετά από 30 μέρες, το σώμα θα χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη πρόκληση και τα κλασικά pushups δεν θα αρκούν. Χρειάζεσαι περισσότερα;

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.

TAGS