CELEBRITIES MEN’S POINT

Το είδος γυμναστικής που θα σε βοηθήσει να κάψεις γρήγορα το λίπος (και ξεπερνά το ΗΙΙΤ)


JTeam

13 Αυγούστου 2022

Το είδος γυμναστικής που θα σε βοηθήσει να κάψεις γρήγορα το λίπος (και ξεπερνά το ΗΙΙΤ)
Η άσκηση που θα πάει σε άλλα επίπεδα τις αντοχές σου

Το HIIT (High Intensity Interval Training) έχει γίνει πολύ δημοφιλές τα τελευταία χρόνια γιατί υπόσχεται γρήγορα αποτελέσματα με μόνο μισή ώρα γυμναστικής μερικές φορές την εβδομάδα. Κανονικά οι ασκήσεις μιας ρουτίνας HIIT γίνονται για λίγη ώρα με μέγιστη προσπάθεια. Αν όμως δεν γίνει σωστά, τότε το HIIT δεν ανεβάζει τους παλμούς της καρδιάς όπως θα έπρεπε και τα οφέλη του για την υγεία είναι επίσης περιορισμένα.

Επιπλέον, το HIIT απευθύνεται σε άτομα που έχουν ήδη την αντοχή για να βγάλουν εις πέρας ένα session. Ακόμα κι εκείνοι κανονικά θα πρέπει να είναι εξουθενωμένοι μέχρι το τέλος του workout. Αν ξέρεις λοιπόν ότι σου λείπει η αντοχή αλλά καταφέρεις να τελειώσεις το workout χωρίς προβλήματα, μάλλον κάτι κάνεις λάθος.

Αν θέλεις λοιπόν τα οφέλη που υπόσχεται το HIIT αλλά ξέρεις ότι για οποιοδήποτε λόγο δεν σου ταιριάζει, αυτός είναι ο τύπος γυμναστικής που πρέπει να δοκιμάσεις.

Προπόνηση Δύναμης

30 λεπτά, 3 φορές την εβδομάδα

Αν και πολύ παραδοσιακός, αυτός ο τύπος άσκησης μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικός από το HIIT. Η ενδυνάμωση των μυών καίει επίσης περισσότερες θερμίδες απ’ότι πιστεύει ο περισσότερος κόσμος, ειδικά όταν αρχίσεις να σηκώνεις παραπάνω κιλά, είναι έναν καλός τρόπος για όσους είναι άνω των 40 να διατηρήσουν τους μύες τους και μπορεί επίσης να σε βοηθήσει να κάψεις λίπος.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.