CELEBRITIES MEN’S POINT

«Μην κάνεις τίποτα»: Η συμβουλή ενός trainer για να χάσεις λίπος


JTeam

5 Νοεμβρίου 2022

«Μην κάνεις τίποτα»: Η συμβουλή ενός trainer για να χάσεις λίπος
pexels
Αν δεν το' χεις καθόλου με τη γυμναστική, βρίσκεσαι στο σωστό άρθρο

Δεν σου κάνει καμία προπόνηση και κάθε φορά που πας να ξεκινήσεις, τα παρατάς στα μισά; Ο επαγγελματίας bodybuilder και προπονητής φυσικής κατάστασης Paul Revelia είναι ο άνθρωπός σου!

Σε ένα νέο βίντεο, εξηγεί την «τέχνη» και την προσέγγιση του «να μην κάνεις τίποτα» για τη μείωση του σωματικού λίπους που χρησιμοποιεί με ορισμένους από τους πελάτες του. «Η απώλεια βάρους είναι πιο περίπλοκη από το «Κινηθείτε περισσότερο, τρώτε λιγότερο», λέει. «Ναι, όλη η απώλεια βάρους προέρχεται από ένα θερμιδικό έλλειμμα, αλλά τι είναι το θερμιδικό έλλειμμα;»

Εξηγεί ότι η γνώση του βασικού μεταβολικού σου ρυθμού (BMR) μπορεί να είναι ένα απίστευτα χρήσιμο εργαλείο εάν ο στόχος σου είναι να χάσεις λίπος. Το BMR είναι ο αριθμός των θερμίδων που το σώμα σου καίει φυσικά μέσω των συνηθισμένων λειτουργιών του κάθε μέρα, εκτός από οποιαδήποτε επιπλέον σωματική άσκηση. Μόλις μάθεις αυτόν τον αριθμό, είναι πιο εύκολο να υπολογίσεις τι είδους ρεαλιστικό θερμιδικό έλλειμμα να εισάγεις στη διατροφή σου, ώστε να μπορείς ουσιαστικά να χάσεις βάρος χωρίς να χρειάζεται να αυξήσεις τη σωματική σου δραστηριότητα.

Ο Revelia προτείνει λοιπόν κάτι φανταστικό. «Ο βασικός μεταβολικός σας ρυθμός θα μειωθεί πραγματικά καθώς χάνετε σωματικό λίπος, επειδή το σώμα σας δεν χρειάζεται τόση ενέργεια για να τρέξει», λέει ο Revelia. «Είναι σαν να οδηγείς ένα αυτοκίνητο σε έναν αυτοκινητόδρομο και να έχεις ένα ρυμουλκούμενο πάνω του... Αν ρίξεις το ρυμουλκούμενο χιλιάδων λιβρών, το αυτοκίνητό σου θα είναι αποδοτικό και θα χρειάζεται λιγότερα καύσιμα για να κινηθεί».

Καθώς θα συνεχίζεις το θερμιδικό σου έλλειμμα και το BMR σου θα πέφτει, μπορεί να αισθάνεσαι πιο κουρασμένος και το σώμα σου θα καίει λιγότερες θερμίδες για να προσπαθήσει να εξοικονομήσει ενέργεια. Αυτό ονομάζεται μιτοχονδριακή αποτελεσματικότητα, όπου το σώμα γίνεται πιο αποτελεσματικό στην καθημερινή κίνηση.

Μια γνωστή μέθοδος όταν φτάσεις εκεί, είναι να προσθέσεις περισσότερο cardio στην προπόνηση σου και να ρίξεις μερικές επιπλέον θερμίδες, αλλά ο Revelia πιστεύει ότι εδώ θα δείς μειωμένες αποδόσεις. Η συμβουλή του είναι να εισαγάγεις ένα «diet break»: καθώς μειώνεται ο BMR, αύξησε προσωρινά τον αριθμό των θερμίδων που καταναλώνεις και αύξησε την κατανάλωση ενέργειας μέσω της άσκησης.

Τα αποτελέσματα θα σε εκπλήξουν. Μια δοκιμή θα σε πείσει!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.