CELEBRITIES MEN’S POINT

Το τεστ που μπορεί να προβλέψει πόσο θα ζήσεις


JTeam

29 Δεκεμβρίου 2022

Το τεστ που μπορεί να προβλέψει πόσο θα ζήσεις
pexels
Πόσο έτοιμος είσαι να μάθεις την αλήθεια;

Το τεστ που μπορεί να προβλέψει ποιο είναι το προσδόκιμο της ζωής σου, είναι πιο απλό από ό,τι φαντάζεσαι και το μόνο που σου ζητάει, είναι να κάτσεις στο πάτωμα!

Έχει δημοσιευτεί από την Ευρωπαϊκή Επιθεώρηση Καρδιαγγειακής Πρόληψης» (EJCP) και μπορεί να υπολογίσει ποιες είναι οι πιθανότητες θνησιμότητας από κάθε αίτιο. Αυτό που χρειάζεται να κάνεις λοιπόν είναι να κάτσεις στο πάτωμα και να σηκωθείς με έναν όρο: να μην στηριχθείς πουθενά, ούτε καν στα γόνατά σου. Εντάξει, δεν είναι τελικά και τόσο απλό αλλά όταν το γράψαμε, εννοούσαμε πως δεν χρειάζεται να ξέρεις πυρηνική φυσική, για να το δοκιμάσεις.

Το συγκεκριμένο τεστ στηρίζεται στη μυοσκελετική μας κατάσταση, η οποία αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους δείκτες μακροζωίας, κυρίως για όσους είναι πάνω από 50. Αν έκατσες κιόλας στο πάτωμα, αυτό που πρέπει να κάνεις για να αξιολογήσεις τις κινήσεις σου, είναι να βαθμολογήσεις την προσπάθεια που έκανες για να σηκωθείς με άριστα το 10 σε διάστημα το μέγιστο δύο λεπτών.

O επικεφαλής ερευνητής Dr. Claudio Gil Araujo από την Κλινική Αθλητιατρικής του Ρίο Ντε Τζανέιρο εξηγεί ότι: «αν ένας μεσήλικας άντρας ή γυναίκα μπορεί να καθίσει και να σηκωθεί από το πάτωμα, χρησιμοποιώντας το πολύ ένα χέρι, (αν και είναι καλύτερα να μην το χρησιμοποιεί ούτε αυτό), όχι μόνο έχει πολύ καλή μυοσκελετική κατάσταση, αλλά οι πιθανότητες μακροζωίας του είναι πολύ καλύτερες»

Μπορείς να δώσεις 5 βαθμούς για το κάθισμα και 5 βαθμούς για την προσπάθεια να σταθείς όρθιος. Τώρα όμως θα αρχίσεις να αφαιρείς βαθμούς. Γιατί; Για κάθε βοήθημα που χρησιμοποίησες. Είπαμε, ξεχνάς πόδια/ χέρια! Αν αγχώνεσαι για το αποτέλεσμα, ήρθε η ώρα να σου πούμε ότι αν συγκέντρωσες από 8 και πάνω, διατρέχεις μικρότερο κίνδυνο θανάτου.

Μάλιστα, για κάθε βαθμό που συγκεντρώνεις πάνω από το 8, οι πιθανότητες για πρόωρο θάνατο από κάθε αίτιο μειώνονται κατά 21%. Από την άλλη, ο κίνδυνος θανάτου είναι ιδιαίτερα αυξημένος αν η βαθμολογία σου στο να κάτσεις στο πάτωμα χωρίς καμία βοήθεια, ήταν χαμηλή.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.