CELEBRITIES MEN’S POINT

Oι top 5 τροφές με πρωτεΐνη για να χτίσεις μύες γρήγορα


JTeam

6 Ιουνίου 2023

Oι top 5 τροφές με πρωτεΐνη για να χτίσεις μύες γρήγορα
Τι να επιλέξεις ανάλογα με τις ανάγκες σου

Η πρωτεΐνη είναι καθοριστική για να αποκτήσεις το σώμα που επιθυμείς, ειδικά αν θες να αυξήσεις τη μυϊκή σου μάζα, και να έχεις ένα πιο γερό και γραμμωμένο κορμί.

Το τελευταίο καιρό, όλο και περισσότερα τρόφιμα και συμπληρώματα πρωτεΐνης αναδεικνύονται στην αγορά, δημιουργώντας ένα τοπίο που μας μπερδεύει, με αποτέλεσμα να μη ξέρουμε τι να επιλέξουμε. Πρωτεΐνη σόγιας, δημητριακών ή ζωική; Ποια είναι η καλύτερη για ανάπτυξη των μυών;

Αρχικά σύμφωνα με τους ερευνητές, η καλύτερη πηγή πρωτεΐνης είναι οι τροφές και όχι τόσο τα συμπληρώματα σκόνης. Τα συμπληρώματα θα πρέπει να είναι για εκείνες τις ημέρες, που έχεις προπονηθεί και χρειάζεσαι στο after work out γεύμα σου, μια ικανοποιητική ποσότητα, την οποία δεν έχεις λάβει από τα γεύματα σου.

Μαζί με τα πρωτεϊνικά shake σου, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να εντάξεις στην διατροφή σου τις παρακάτω τροφές, οι οποίες είναι ιδανικές για να χτίσεις τους μύες σου. Σημαντικό επίσης, να τις καταναλώνεις εντός μιας ώρας από το τέλος της γυμναστικής:

1. Αυγό
Λαμβάνοντας υπόψη πόση πρωτεΐνη υπάρχει πραγματικά σε ένα αυγό – 6 γραμμάρια σε ένα μεγάλο αυγό και 7 σε ένα πολύ μεγάλο – δεν μας προκαλεί έκπληξη ότι οι περισσότεροι επιλέγουν αυτό το προσιτό και ευπροσάρμοστο τρόφιμο για να πάρουν την πρωτεΐνη τους.

2. Γιαούρτι
Το παραδοσιακό ελληνικό γιαούρτι είναι ένας από τους πιο νόστιμους τρόπους να αυξήσετε την πρόσληψη πρωτεΐνης, ενώ μπορεί να ικανοποιήσει την επιθυμία σας για γλυκό. Απλά προσθέστε του μερικά κομμάτια φρούτων και λίγο μέλι. Το γιαούρτι περιέχει 20 γραμμάρια πρωτεΐνης στα 200 γραμμάρια και είναι επίσης μια καλή πηγή ασβεστίου.

3. Τόνος
Ο τόνος είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης (31 γρ. πρωτεΐνης ανά 185 γρ. τόνου) και ωμέγα-3 λιπαρών οξέων.

4. Κεφίρ
Αυτό το παχύρρευστο, κρεμώδες ρόφημα έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες (10 γρ. πρωτεΐνης ανά 1 φλ.), προβιοτικά και είναι επίσης πλούσιο σε γεύση. Μπορεί να αποτελέσει τη βάση για τα πιο θρεπτικά smoothies.

5. Τυρί κότατζ
Εάν θέλετε ένα κρεμώδες, υγιεινό σνακ με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, τότε θα αγαπήσετε το τυρί κότατζ. Με 12 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά μισό φλιτζάνι, το τυρί κότατζ είναι μία από τις καλύτερες επιλογές σνακ που μπορείτε να κάνετε όταν θέλετε να χάσετε βάρος.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.