CELEBRITIES MEN’S POINT

3 δημοφιλείς ασκήσεις γυμναστικής που ξεκίνησαν από τις φυλακές


JTeam

1 Οκτωβρίου 2023

3 δημοφιλείς ασκήσεις γυμναστικής που ξεκίνησαν από τις φυλακές
Πίσω από τα κάγκελα, ο ελεύθερος χρόνος είναι πολύς, και κάπως πρέπει να τον περάσεις

Ομολογουμένως τα γυμναστήρια φυλακών που έχουμε δει σε ταινίες θα μπορούσαν να μας είχαν προϊδεάσει. Προαύλιοι χώροι με σίδερα, μονόζυγα, βάρη, σχοινάκια, και κάθε είδους ασκήσεις με το βάρος του σώματος. Κάπου εκεί θα περιέχεται και ένας τσακωμός μεταξύ συμμοριών, που θα μας κάνει να σκεφτούμε πως όντως υπάρχει σοβαρός λόγος για να ιδρώσεις και να χτίσεις γερούς μύες και αντοχές μέσα στις φυλακές.

Πίσω από τα κάγκελα, ο ελεύθερος χρόνος είναι πολύς, και κάπως πρέπει να τον περάσεις. Η γυμναστική είναι μια καλή επιλογή και σε περίπτωση που δεν το γνώριζες (ούτε εμείς) πολλές από τις πιο δημοφιλείς ασκήσεις γυμναστικής έχουν ξεκινήσει από τις φυλακές. 3 από αυτές είναι:

«Prisoner Squat»

Είναι το γνωστό κάθισμα, αλλά με τα χέρια ψηλά και πίσω από το κεφάλι. Λέγεται πως ξεκίνησε από τις φυλακές, την στιγμή που υπήρχαν κρατούμενοι στο προαύλιο με χειροπέδες στα χέρια. Έτσι λοιπόν τοποθετούσαν τα χέρια τους πίσω από το κεφάλι τους και πραγματοποιούσαν τα γνωστά σε όλους καθίσματα. Αυτή η στάση βοηθά στη σταθεροποίηση των μυών του πυρήνα, την πλάτη και τους ώμους. Συνολικά, ως άσκηση ενεργοποιεί όλες τις αρθρώσεις, ζεσταίνει το σώμα και ενισχύει τους μυς των ποδιών.


«Prisoner Lunge»

Στην ίδια λογική είναι και τα leg lunges. Τις συγκεκριμένες βυθίσεις τις εκτέλεσαν πρώτοι, οι κρατούμενοι της φυλακής Cereso στο Juarez του Μεξικού. Λίγο μετά, έγιναν μια από τις πιο δημοφιλείς ασκήσεις για ζέσταμα ποδιών και των γλουτών.


Το pilates

Δεν περιμέναμε ποτέ να δούμε πως οι pilates, ξεκίνησαν από τις φυλακές, αλλά είναι γεγονός. Το pilates «το έδωσε στον κόσμο» ο Joseph Pilates, ο οποίος γεννήθηκε στο Ντίσελντορφ το 1880 και ως παιδί είχε αρκετές ασθένειες όπως σκολίωση. Ωστόσο δεν το έβαζε κάτω και η γυμναστική ήταν το πάθος του, γιατί τον έκανα να νιώθει δυνατός. Εκπαιδεύτηκε για να γίνει γυμναστής και στη συνέχεια κατάφερε να κάνει καριέρα ως ακροβάτης σε τσίρκο. Σύμφωνα με τη Vogue, ο Pilates ξεκίνησε να κάνει περιοδεία με τσίρκο στην Αγγλία το 1914, όταν ξέσπασε ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος. Τότε συνελήφθη και φυλακίστηκε σε ένα στρατόπεδο στο βρετανικό Isle of Man. Εκεί εμπνεύστηκε αυτό που ξέρουμε σήμερα ως pilates.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.