WELL BEING

Χαλαρή προπόνηση pilates για να μπεις σε πρόγραμμα μετά τις διακοπές


JTeam

6 Σεπτεμβρίου 2023

Χαλαρή προπόνηση pilates για να μπεις σε πρόγραμμα μετά τις διακοπές
@thepilatesclass / instagram
Κι όμως η προπόνηση θα κάνει την επιστροφή στην καθημερινότητα λίγο πιο εύκολη

Η επιστροφή στην καθημερινότητα ίσως είναι δύσκολη, αλλά ευτυχώς υπάρχουν συνήθειες που έχουμε αγαπήσει και μας προσφέρουν ντοπαμίνη και καλύτερη διάθεση. Μια από αυτές τις συνήθειες, που θα μας βοηθήσουν να βγάλουμε τον χειμώνα λίγο πιο ευχάριστα, είναι και οι προπονήσεις, στις οποίες όσο και αν δυσκολευόμαστε να πάμε, τελικά πάντα μας το ανταποδίδουν.

Ίσως το τελευταίο πράγμα που θες να κάνεις είναι να ξεκινήσεις γυμναστική, τώρα που η καθημερινότητα και οι υποχρεώσεις επανέρχονται. Στην πραγματικότητα όμως, είναι μια από τις καλύτερες επιλογές, καθώς όχι μόνο θα σε τονώσουν, αλλά θα σου προσφέρουν περισσότερη ευεξία, ενέργεια και διάθεση για μια πιο παραγωγική σεζόν. Όσο ουτοπικό και αν σου φαίνεται αυτό, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι η αρχή, και να δεσμευτείς στο πρόγραμμα σου. Καλώς ή κακώς η προπόνηση θέλει δέσμευση και συχνότητα για να πάρεις όλα τα θετικά της στοιχεία.

Επειδή όμως είναι μόλις η αρχή της σεζόν, δεν χρειάζεται να ξεκινήσουμε με σκληρό πρόγραμμα, ή να εξαντληθούμε. Αντιθέτως φροντίζουμε για καλό ύπνο και φαγητό, και ξεκινάμε με ένα ήπιο pilates πρόγραμμα, για να μπούμε στους ρυθμούς μας. Παρακάτω θα βρεις απλές προπονήσεις pilates, για το γυμναστήριο ή το σπίτι, και για διαφορετικό σημείο του σώματος.

Κορμός / Στάση σώματος

Χέρια (παρατήρησε προσεκτικά τις ασκήσεις, και ακολούθησε τες στον δικό σου χρόνο)

3 απλές ασκήσεις για γλουτούς

30λεπτο πρόγραμμα για όλο το σώμα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.