AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

COOKING

Να γιατί πρέπει να βάζετε ζάχαρη στο κρέας πριν το ψήσετε


JTeam

10 Οκτωβρίου 2022

Να γιατί πρέπει να βάζετε ζάχαρη στο κρέας πριν το ψήσετε
Pexels
Πριν αρχίσει το ψήσιμο, η ζάχαρη βοηθάει το κρέας να μαλακώσει και το κάνει πιο τρυφερό

Πριν ψήσουμε το κρέας, υπάρχουν πολλές απόψεις σχετικά με το αν το αλατίζουμε, το μαρινάρουμε ή προσθέτουμε τα αγαπημένα μας συστατικά. Αυτό που μάλλον, οι περισσότεροι δεν γνωρίζουμε, είναι πως για ένα πιο ωραίο και γευστικό αποτέλεσμα, πρέπει να του βάζουμε ζάχαρη πριν το ψήσιμο.

Η ζάχαρη θα κάνει θαύματα και αυτό γιατί:

Κάνει το κρέας πιο μαλακό

Πριν αρχίσει το ψήσιμο, η ζάχαρη βοηθάει το κρέας να μαλακώσει και το κάνει πιο τρυφερό. Αν είναι μικρό το κομμάτι μάλιστα, δεν χρειάζεται να αφήσουμε το κρέας πολλή ώρα για να έχει αποτέλεσμα. Έτσι πασπαλίστε με ζάχαρη το κρέας πριν το βάλετε για ψήσιμο, και δεν θα χάσετε!

Δίνει ωραίο χρώμα στο κρέας σε λιγότερο χρόνο

Ήξερες ότι η ζάχαρη δίνει ωραίο χρώμας στο κρέας σε λιγότερο χρόνο Η κρούστα, που κρατά όλους τους χυμούς ενός καλοψημένου κρέατος εκεί που πρέπει, είναι απαραίτητη για να γίνει απολαυστικό το ψητό.

Αν βάλουμε ζάχαρη πριν το ψήσιμο, θα πάρει πολύ πιο γρήγορα χρώμα και αυτό συμβαίνει γιατί η ζάχαρη με τη θερμότητα καραμελώνει και δημιουργεί την επιθυμητή κρούστα σχεδόν σε μισό χρόνο. Αυτό βοηθάει καθώς το κρέας δεν παραψήνεται και αποκτά το τέλειο χρώμα και την ιδανική υφή.

Δίνει μια ελαφριά γλυκιά γεύση

Μπορεί το αλάτι να ενισχύει σημαντικά τη γεύση του κρέατος αλλά η ζάχαρη δεν δίνει ένα πολύ γλυκό αποτέλεσμα. Αντίθετα, δίνει στο κρέας μια ισορροπημένη γεύση (αρκεί η ζάχαρη να είναι σε μικρή και όχι υπερβολική ποσότητα). Η ζάχαρη ολοκληρώνει τη γεύση αρκεί να έχει ισορροπία.