Μια διαφορετική συνταγή με μανιτάρια.
Τα μανιτάρια έχουμε συνηθίσει να συνοδεύουν το φαγητό σε σάλτσα. Αυτή η συνταγή έχει σαν βασικό υλικό τα μανιτάρια. Δοκιμάστε την και σίγουρα θα μείνετε ικανοποιημένοι από τη γεύση που θα σας αφήσουν.
Υλικά για 4 άτομα: 500 γρ. μανιτάρια 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι 4 φρέσκα κρεμμυδάκια 500 γρ. μαρούλι ή φρέσκο σπανάκι 2 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος 1 αβγό 2 κ.σ. γιαούρτι 1 κ.γ. κορν φλάουερ 1 φλιτζ. λευκό κρασί Χυμός από 1 λεμόνι 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο Αλάτι Πιπέρι
Διαδικασία: Σε μια κατσαρόλα με αρκετό αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνετε τα πράσινα σαλατικά χοντροκομμένα. Τα αφήνετε έτσι για 1 λεπτό και τα βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ με νερό και πάγο. Αφού κρυώσουν καλά, τα αφήνετε σε ένα σουρωτήρι για να τα σταργγίξουν. Ρίχνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα για να ζεσταθεί και προσθέτετε τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα. Τα μαγειρεύετε για 2-3 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Ρίχνετε το λευκό κρασί και μόλις μειωθεί, προσθέτετε αλάτι και πιπέρι, τα βρασμένα σαλατικά και ζεστό νερό μέχρι να τα σκεπάσει. Τα αφήνετε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά, προσθέτοντας νερό αν χρειαστεί. Χτυπάτε το αβγό με το γιαούρτι, το λεμόνι και το κορν φλάουερ σε ένα βαθύ πιάτο και ρίχνετε ανακατεύονττας σιγά σιγά 1 φλιτζ. ζεστό αλλά όχι καυτό ζωμό από την κατσαρόλα. Μεταφέρετε το αβγολέμονο στην κατσαρόλα με το ζεστό φρικασέ, ανακατεύοντας συνέχεια ώστε να πάει παντού.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.