Υλικά:
- 2 1/2 φλ. ρεβίθια
- 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε 4 κομμάτια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 φλ. φρέσκο κόλιανδρο
- 1/2 φλ. μαϊντανό
- 1/2 κ.γ. κύμινο
- 4 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ. baking powder
- 1/2 baking soda
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1/3 φλ. νερό
- λάδι για τηγάνισμα.
Εκτέλεση:
Μουσκεύετε από το βράδυ τα ρεβίθια σε ένα μπολ γεμάτο νερό. Την επόμενη μέρα τα πλένετε και τα αφήνετε να στεγνώσουν. Στο multi ρίξτε τα ρεβύθια, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κόλιανδρο και τον μαϊντανό και ψιλοκόψτε. Σε ξεχωριστό μπολ αναμίξτε το κύμινο, το αλεύρι το baking powder την σόδα και το αλάτι. Στη συνέχεια προσθέστε το μείγμα από το multi και ρίξτε το νερό για να πλάσετε τα κεφτεδάκια. Τηγανίστε μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρετε σε αράβικες πίτες με sauce γιαουρτιού, ψιλοκομμένη ντομάτα και αγγούρι ή οποιοδήποτε υλικό της αρεσκείας σας.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.