Γλυκοπατάτες γεμιστές με ρεβίθια και σάλτσα ταχίνι

Τρίτη 11 Οκτώβριος 2016
IMG_1154-1024x1024.jpg

Συστατικά :

  • 1 1/2 φλιτζάνια βρασμένα ρεβίθια
  • 4 μέτριες γλυκοπατάτες
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκα μυρωδικά

Για τη σάλτσα ταχίνι:

  • 1/4 φλιτζάνι ταχίνι
  • 2 κουταλιές της σούπας μαγιά
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2-3 κουταλιές της σούπας νερό

Εκτέλεση: 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 C. Τρυπάτε τις γλυκοπατάτες με ένα πιρούνι και τις ψήνετε από 40 λεπτά έως 1 ώρα, μέχρι να μπορείτε να τις τρυπήσετε με ένα μαχαίρι. Τις βγάζετε από το φούρνο και τις αφήνετε να κρυώσουν.

Εν τω μεταξύ, ετοιμάζετε τα ψητά ρεβίθια και τη σάλτσα ταχίνι. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C. Σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα ρίχνετε τα ρεβίθια με τα μυρωδικά, το σκόρδο, και το ελαιόλαδο και ανακατεύετε. Τα ψήνετε για 35-40 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανά και να πάρουν ένα χρυσό χρώμα.

Για τη σάλτσα ταχίνι: Ρίχνετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και χτυπάτε ελαφρά μέχρι να γίνει μια κρεμώδης σάλτσα.

Ανοίγετε στη μέση τις πατάτες και τις γεμίζετε με τα ψητά ρεβίθια και τη κρεμώδη σάλτσα ταχίνι. Σερβίρετε και απολαύστε!