COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Χορτοφαγικά κεφτεδάκια με πατάτα, σπανάκι και καρότο


5 Νοεμβρίου 2016

img-7190-risoluzione-del-desktop9304.jpg

Υλικά:

  • 600 γραμμάρια πατάτες βραστές
  • 40 γραμμάρια ωμό σπανάκι
  • 1 καρότο
  • 55 γραμμάρια αλεύρι
  • 2 κουταλιές της σούπας ξηρή μαγιά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κάρυ σε σκόνη
  • Πιπέρι, αλάτι για γεύση πλήρους
  • Αραβοσιτέλαιο

Εκτέλεση:

Λιώνουμε τις βραστές πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ. Ψιλοκόβουμε το σπανάκι και τρίβουμε το καρότο. Ύστερα τα προσθέτουμε στις πατάτες μαζί με το κάρυ, το πιπέρι, το αλάτι και τη μαγιά και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι. Στο τέλος προσθέτουμε και το αλεύρι και ζυμώνουμε με τα χέρια τη ζύμη μέχρι να γίνει εύπλαστη. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε κάθε πλευρά για 4-5 λεπτά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.