Σήμερα απολαμβάνουμε το πιο νόστιμο ιταλικό ριζότο

Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2019
lemon-herb-risotto-2-680x1020.jpg

Πολλοί φοβούνται να φτιάξουν ριζότο γιατί πιστεύουν πως απαιτεί χρόνο. Όμως εάν ακολουθήσετε την παρακάτω συνταγή δε θα δυσκολευτείτε καθόλου. 

Υλικά

3/4 ποτηριού ρύζι

2 φρέσκα κρεμμύδια

1 πράσο

2 πράσινες πιπεριές

1 ποτήρι λευκό κρασί

2 κ.σ. βούτυρο

Λίγο τριμμένο τυρί

1 λίτρο ζεστό νερό μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει ένα ζωμό κοτόπουλου

Διαδικασία

Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε τα λαχανικά για 3 λεπτά. Ρίχνουμε το ρύζι το τηγάνι ανακατεύοντας συνέχεια για 4 λεπτά.Όταν τα υγρά εξατμιστούν σβήνουμε με το κρασί και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Αφού εξατμιστούν πάλι τα υγρά αρχίζουμε να ρίχνουμε σιγά σιγά το ζωμό κοτόπουλου. Ανακατεύουμε συνεχώς προσέχοντας μην κολλήσει το ρύζι για 15 περίπου λεπτά. Μόλις διαπιστώσουμε πως το ρύζι έχει βράσει το αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το τριμμένο τυρί ανακατεύοντας σιγά.