Batata harra: Λιβανέζικη συνταγή για τις πιο νόστιμες και τραγανές πατάτες φούρνου
JTeam
26 Δεκεμβρίου 2021
Υλικά
8 μέτριες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κουταλιές της σούπας νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόλιανδρο
Φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Τοποθετούμε τις πατάτες σε ένα ταψί σε μία στρώση, περιχύνουμε με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο από πάνω και αλατίζουμε. Ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι οι πατάτες να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα και να γίνουν τραγανές, περίπου 30 λεπτά, αναποδογυρίζοντας.
Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μικρό τηγάνι. Προσθέτουμε το σκόρδο, 1 κουταλάκι του γλυκού από την τριμμένη κόκκινη πιπεριά και το μισό κόλιανδρο. Σοτάρουμε μέχρι το σκόρδο να πάρει χρυσαφί χρώμα, περίπου 2 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
Μόλις ψηθούν οι πατάτες, μεταφέρουμε το μείγμα του σκόρδου πάνω από τις πατάτες και ανακατεύουμε με τον υπόλοιπο κόλιανδρο και τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς. Σερβίρουμε με λίγο χυμό λεμονιού από πάνω.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.