COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Η πιο νόστιμη συνταγή για χορτοφαγική παέγια (paella)


JTeam

10 Ιανουαρίου 2022

Η πιο νόστιμη συνταγή για χορτοφαγική παέγια (paella)
www.essen-und-trinken.de
Η παέγια (paella) είναι ένα δημοφιλές πιάτο της ισπανικής κουζίνας, που κανονικά φτιάχνεται με ρύζι και μαγειρεμένο με κρέας, θαλασσινά και λαχανικά.

Η ονομασία της προέρχεται από το ειδικό σκεύος στο οποίο μαγειρεύεται, την παεγιέρα (paellera), ένα πλατύ στρογγυλό τηγάνι με δύο χερούλια. Παραδοσιακά η παέγια μεγειρεύεται στο ύπαιθρο σε φωτιά από ξύλα και τρώγεται από το τηγάνι.

Σήμερα θα φτιάξουμε τη χορτοφαγική εκδοχή της παέγια η οποία είναι εξίσου πεντανόστιμη.

Υλικά

320 γρ. ρύζι

4 γεμάτα κουταλάκια του γλυκού κάρυ

15 ντοματίνια

3 καρότα

1 κόκκινη πιπεριά

1 κίτρινη πιπεριά

100 γ. φρέσκα πράσινα φασολάκια

100 γρ. φρέσκος αρακάς

4 κουταλιές της σούπας πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι

Αλάτι

Πιπεριά τσίλι για γεύση

Εκτέλεση

Αρχικά, ετοιμάζουμε όλα τα λαχανικά: Μαγειρεύουμε τον αρακά και τα φασολάκια σε ζεστό νερό για περίπου 8 λεπτά.

Στο τέλος του χρόνου, περνάμε τα λαχανικά κάτω από πολύ κρύο νερό για να ξαναζωντανέψει το φυσικό τους χρώμα και τα αφήνουμε στην άκρη.

Κόβουμε τα ντοματίνια σε 4 κομμάτια, τα καρότα σε μικρά κομμάτια και τις πιπεριές σε λωρίδες. Σε μια κατσαρόλα που μπορεί στη συνέχεια να υποστηρίξει το μαγείρεμα στον φούρνο, ρίχνουμε 4 κουταλάκια του γλυκού κάρυ, προσθέτουμε τα ντοματίνια και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά.

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα καρότα και το ρύζι και μαγειρεύουμε για τουλάχιστον 5 λεπτά και στη συνέχεια προσθέστε άφθονο ζεστό νερό. Ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 12 λεπτά.

Στο όγδοο λεπτό του μαγειρέματος, προσθέτουμε τον αρακά, τα φασολάκια κομμένα στη μέση, τις πιπεριάς και τις πράσινες ελιές κομμένες σε στρογγυλά κομμάτια.

Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το τσίλι για γεύση. Ρίχνουμε άλλες δύο κουτάλες ζεστό νερό, ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να τελειώσει το μαγείρεμα της παέγια (περίπου 8-10 λεπτά).

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.

TAGS