COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Λαχταριστά ζυμαρικά με καστανό βούτυρο και ψητό κουνουπίδι


JTeam

10 Ιουνίου 2022

Λαχταριστά ζυμαρικά με καστανό βούτυρο και ψητό κουνουπίδι
https://www.rachaelhartleynutrition.com
Τα σπαγγέτι με ψητό κουνουπίδι είναι το απόλυτο αγαπημένο μας πιάτο ζυμαρικών. 

Με πλούσια σάλτσα βουτύρου και σκόρδου, ζουμερά ντοματίνια, γλυκό καραμελωμένο κουνουπίδι και κάπαρη. Τόσες πολλές γεύσεις σε ένα πιάτο με ζυμαρικά.

Η σάλτσα αυτής της συνταγής είναι φτιαγμένη με ένα ειδικό συστατικό που θα πρέπει να με εμπιστευτείτε - τον γαύρο. Ξέρω ξέρω. Αλλά όταν ο γαύρος σοταριστεί σε ελαιόλαδο, χάνει την ψαρώδη γεύση του και αντ 'αυτού έχει νόστιμη και ξηρή γεύση. Σας υπόσχομαι, ακόμα κι αν πιστεύετε ότι δεν σας αρέσει ο γαύρος, θα τον λατρέψετε σε αυτό το πιάτο.

Το καστανό βούτυρο είναι το άλλο ειδικό συστατικό. Έχετε δοκιμάσει ποτέ καστανό βούτυρο; Αν είναι κάτι καινούργιο για εσάς, τότε να σας πω πως το καστανό βούτυρο είναι απλώς κανονικό βούτυρο που έχει μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά μέχρι να καραμελώσουν τα στερεά του γάλακτος, δίνοντάς του μια πλούσια, φρυγανιασμένη γεύση. Ας δούμε τη συνταγή.

Υλικά

1 μεγάλο κεφάλι κουνουπίδι, κομμένο σε μπουκίτσες (περίπου 6-8 φλιτζάνια)

300 γρ. σπαγγέτι ολικής αλέσεως

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

1 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους

1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

6 φιλέτα γαύρου

1 φλιτζάνι ντοματίνια κομμένα στη μέση

1/4 φλιτζάνι χρυσαφένιες σταφίδες

2 κουταλιές της σούπας κάπαρη

Ξύσμα από 1 λεμόνι

Χυμό από 1/2 λεμόνι

1/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό

Παρμεζάνα, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Απλώνουμε ομοιόμορφα τις μπουκίτσες κουνουπιδιού σε ένα μεγάλο ταψί. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε μέχρι να μαλακώσει και να χρυσίσει το κουνουπίδι, για συνολικά περίπου 30 λεπτά.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα στραγγίζουμε, κρατώντας 1/2 φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν.

Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια. Μόλις λιώσει, το ανακατεύουμε γρήγορα.. Το βούτυρο θα αρχίσει να βγάζει φυσαλίδες και να αφρίζει και σε περίπου 2 λεπτά, μετά θα αρχίσουμε να βλέπουμε ροδισμένα κομμάτια στον πάτο. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 30 δευτερόλεπτα ακόμη ενώ ανακατεύουμε, μέχρι το βούτυρο να ροδίσει, αλλά να μην μαυρίσει. Αν δείτε κάποια κομμάτια να αρχίζουν να μαυρίζουν, αφαιρέστε αμέσως από τη φωτιά - αν παραμείνουν πολύ θα έχουν καμένη γεύση. Ύστερα ρίχνουμε το βούτυρο σε ένα μικρό μπολ για να σταματήσει το μαγείρεμα και το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.

Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να γίνει διάφανο, περίπου 3 λεπτά. Ρίχνουμε τα ντοματίνια και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5 λεπτά.

Ύστερα προσθέτουμε το σκόρδο και τον γαύρο στο τηγάνι και σπάμε τον γαύρο με τη σπάτουλα για να λιώσει στα σοταρισμένα λαχανικά. Μαγειρεύουμε ένα ή δύο λεπτά και προσθέτουμε την κάπαρη, τις σταφίδες, τα ζυμαρικά και αρκετό αμυλούχο νερό για να φτιάξουμε μια σάλτσα. Ρίχνουμε το καφέ βούτυρο, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και τον μαϊντανό. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε με παρμεζάνα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.