COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Πανεύκολη συνταγή για noodles με λαχανικά και γαρίδες


JTeam

21 Απριλίου 2023

Πανεύκολη συνταγή για noodles με λαχανικά και γαρίδες
www.soniaperonaci.it
Θέλουμε να πάμε στην Ασία. Επειδή, όμως, μας πέφτει μακριά, σας προτείνουμε μια πανεύκολη και πεντανόστιμη συνταγή για noodles με λαχανικά και γαρίδες.

Σήμερα φτιάχνουμε πεντανόστιμα noodles με λαχανικά και γαρίδες, τα οποία θα εξαφανιστούν σε δευτερόλεπτα από το πιάτο σου.

Υλικά

500 γρ. φρέσκα noodles

350 γρ. κολοκυθάκια

250 γρ. καρότα

150 γρ σόγια

100 γρ. φρέσκο ​​φρέσκο ​​κρεμμυδάκι

150 γρ . κινέζικο λάχανο

300 γρ. καθαρισμένες γαρίδες

10 γρ. φρέσκο ​​τζίντζερ

3 γρ. κάρυ σε σκόνη

Σησαμέλαιο

Jenny.Gr
www.soniaperonaci.it

Εκτέλεση

Ξεκινάμε με την προετοιμασία των λαχανικών. Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε φέτες πάχους 3 mm και στη συνέχεια σε μπαστουνάκια μήκους 5 cm. Κάνουμε το ίδιο με τα καρότα (αλλά μειώστε το πάχος των φετών στα 2 mm). Κόβουμε το φρέσκο ​​κρεμμυδάκι σε λεπτές φέτες και τα φύλλα κινέζικου λάχανου σε μπαστουνάκια 1 εκ.

Καθαρίζουμε τις γαρίδας αφαιρώντας τα έντερα, το κεφάλι, τα πόδια και το κέλυφος και κρατάμε την ούρα. Σε ένα γουόκ ζεσταίνουμε το σησαμέλαιο και προσθέτουμε τα καρότα, τα κολοκυθάκια και το φρέσκο ​​κρεμμυδάκι. Σοτάρουμε τα λαχανικά σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά. Ύστερα προσθέτουμε το κινέζικο λάχανο, αλατίζουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 2 λεπτά.

Τοποθετούμε τις γαρίδες στο wok και μαγειρεύουμε τα για μερικά λεπτά. Στη συνέχεια ανακατεύουμε καλά ώστε να ενωθούν οι γεύσεις και σβήνουμε τη φωτιά.

Βάζουμε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό στη φωτιά και, όταν πάρει βράση, βουτάμε μέσα τα noodles και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 5 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε κατευθείαν στο wok και προσθέτουμε το τριμμένο τζίντζερ, τη σάλτσα σόγιας, το κάρυ και άλλη μια σταγόνα σησαμέλαιο. Σοτάρουμε γρήγορα τα πάντα και σερβίρουμε.

Συμβουλές

Το wok είναι ένα ιδιαίτερο τηγάνι που χρησιμοποιείται παραδοσιακά στην κινέζικη κουζίνα (αλλά και στην ιαπωνική κουζίνα, όπου ονομάζεται chukanabe , στη μαλαισιανή κουζίνα, όπου είναι γνωστό ως kuali ή kawah και στη φιλιππινέζικη κουζίνα, όπου ονομάζεται kawali ή kava).

Αρχικά είχε τέλειο ημισφαιρικό σχήμα (σήμερα όμως έχει επίπεδο πάτο για να μένει σταθερό στο μάτι της κουζίνας) και ήταν φτιαγμένο από σίδερο ή μαντέμι για να κρατάει τη θερμότητα (σήμερα όμως υπάρχουν και ελαφρύτερα υλικά). Στην Ασία το χρησιμοποιούν πρακτικά για κάθε είδος μαγειρέματος (από το τηγάνισμα μέχρι το μαγείρεμα στον ατμό), ενώ στη Δύση χρησιμοποιείται κυρίως για το γρήγορο σοτάρισμα, καθώς και για να πήξουν σάλτσες.

Μια ιδιαιτερότητα του wok αφορά τη συντήρησή του. Στην πραγματικότητα δεν πρέπει ποτέ να πλένεται αλλά μόνο να υπερθερμαίνεται, να καθαρίζεται με ένα πανί και να αλείφεται με λάδι για να προστατεύεται από τη σκουριά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.