
Μια παραδοσιακή συνταγή από τη γιαγιά, που πάντα κατακτά και τον ουρανίσκο μας χάρη στην απλή και εξαιρετική της γεύση. Τα σημερινά κεφτεδάκια με μελιτζάνα είναι από τους ωραιότερους καλοκαιρινούς μεζέδες.
Υλικά
1 μελιτζάνα (μεγάλη)
1 αυγό
50 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο
50 γρ. ψωμί (μπαγιάτικο, θρυμματισμένο)
Τριμμένη φρυγανιά για γεύση
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1 σκελίδα σκόρδο
2 φιλέτα γαύρου (σε λάδι)
1 κλωναράκι μαϊντανό
Λίγα φύλλα μέντας
Ελαιόλαδο για γεύση
Αλάτι, πιπέρι
Για το πανάρισμα:
Τριμμένη φρυγανιά

Ξεκινάμε κόβοντας τη μελιτζάνα στη μέση. Την αλατίζουμε, την περιχύνουμε με λίγο λάδι και την ψήνουμε στον φούρνο στους 220° για 30 λεπτά. Όταν ψηθεί τη βγάζουμε από τον φούρνο και αφαιρούμε και από τα 2 κομμάτι τη σάρκα.
Βάζουμε τη σάρκα της μελιτζάνας σε ένα μπολ μαζί με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τον δυόσμο και πάλι το φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, τη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη, τα φιλέτα γαύρου, το τυρί, το αυγό , αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε επίσης το ψωμί και λίγη τριμμένη φρυγανιά. Θέλουμε τα κεφτεδάκια να είναι μαλακά, άρα προσαρμόζουμε αναλόγως τη φρυγανιά, ώστε το μίγμα να δουλεύεται εύκολα. Στη συνέχεια σχηματίζουμε τα κεφτεδάκια τα οποία τα περνάμε από την τριμμένη φρυγανιά.
Όταν τα κεφτεδάκια είναι έτοιμα τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, ρίχνουμε από πάνω λίγο λάδι και τα ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Καλή απόλαυση.
Διαβάζονται Τώρα
- 4 μαγαζιά στην Αθήνα για το καλύτερο παγωτό μηχανής - Κάθε χωνάκι και παιδική ανάμνηση
- 3 φράσεις που χρησιμοποιεί ένας τοξικός σύντροφος όταν τσακώνεται. Τις αναγνωρίζεις;
- Τα ζώδια της εβδομάδας από τη ζαρΑτούΣΤΡΑ (21 - 27/7/25) - Έρχονται στην επιφάνεια ανάγκες ελέγχου, επιβολής αλλά και βαθιές μεταμορφώσεις
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.