Μία μακαρονάδα όνειρο που συνδυάζει υπέροχα την γλύκα της ρικότας, την αλμύρα της λιαστής ντομάτας και φυσικά του ζυμαρικού που ανακατεύεται απαλά με τη σάλτσα. Μία μακαρονάδα που θα φτιάξει τη διάθεση τόσο τη δική σας όσο και των καλεσμένων σας.
Υλικά
360 γρ. ζυμαρικά
170 γραμμάρια ρικότα αγελαδινού γάλακτος
100 γραμμάρια λιαστές ντομάτες
40 γρ αμύγδαλα καβουρδισμένα
30 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
¼ σκελίδα σκόρδο προαιρετικά
50 γρ φρέσκο βασιλικό
Φρέσκο θυμάρι για γεύση
1 πρέζα σαφράν
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε τις λιαστές ντομάτες σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό για λίγα λεπτά, στη συνέχεια τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε τνα κρυώσουν. Στη συνέχεια τις μεταφέρουμε στον κάδο του μπλέντερ μαζί με τη ρικότα, τα αμύγδαλα, την παρμεζάνα, το σκόρδο, τα φύλλα βασιλικού και το θυμάρι. Χτυπάμε τα πάντα, προσθέτοντας λίγο-λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, ίσα ίσα να πάρουμε μια κρέμα.
Βράζουμε τα ζυμαρικά μαζί με το σαφράν σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά να είναι al dente, τα μεταφέρουμε σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το πέστο, προσαρμόζοντας τη συνοχή αν χρειαστεί με περισσότερο νερό μαγειρέματος. Ανακατεύουμε, μεταφέρουμε σε πιάτα ς και σερβίρουμε αμέσως, διακοσμώντας με φρέσκο θυμάρι κατά βούληση.
Καλή απόλαυση
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.