COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Πανεύκολη αλμυρή πίτα με ρικότα


JTeam

18 Ιανουαρίου 2024

Πανεύκολη αλμυρή πίτα με ρικότα
www.chiarapassion.com
Σήμερα ετοιμάζουμε μια εύκολη συνταγή, δηλαδή αλμυρή πίτα με ρικότα.

Αυτή η νόστιμη πίτα προέκυψε μια μέρα, που είχαμε ξεμείνει με περίσσευμα τυριού ρικότα από άλλη συνταγή και φύλλο κρούστας στην κατάψυξη. Η προετοιμασία είναι πραγματικά πανεύκολη και το αποτέλεσμα πεντανόστιμο. Ας δούμε μαζί τη συνταγή.

Υλικά

300 γρ. ρικότα

Βούτυρο

200γρ. ζαμπόν

100 γρ. ημίσκληρο τυρί

4 αυγά

Τριμμένη παρμεζάνα

Τριμμένη φρυγανιά

Μαϊντανός

Αλάτι, πιπέρι

Jenny.Gr
www.lacucinaitaliana.it

Εκτέλεση

Παίρνουμε και το ένα φύλλο της έτοιμης ζύμης και το βάζουμε στο ταψί αφού το βουτυρώσουμε. Στη συνέχεια την πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου δέκα λεπτά.

Εν τω μεταξύ, κόβουμε το ζαμπόν σε λωρίδες, τη ρικότα και το ημίσκληρο τυρί σε λεπτές φέτες και ψιλοκόβουμε ένα κλωνάρι μαϊντανό. Γεμίζουμε τη ζύμη με το ζαμπόν, τη ρικότα και το ημίσκληρο τυρί εναλλάσσοντάς τα.

Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ (κρατάμε μια κουταλιά στην άκρη), αλατοπιπερώνουμε, μετά προσθέτουμε την ψιλοκομμένη παρμεζάνα, ανακατεύουμε καλά και μετά ρίχνουμε το μείγμα πανω στη ζύμη μοιράζοντάς το ομοιόμορφα.

Ανοίγουμε επίσης το δεύτερο φύλλο ζύμης και το τοποθετούμε πάνω στη γέμιση, κόβουμε την περίσσεια και σφραγίζουμε τις άκρες.

Αλείφουμε με το αυγό που κρατήσαμε στην άκρη και ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου, δηλ. μέχρι να χρυσίσει.

Καλή απόλαυση

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.